ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανησυχία επενδυτών

Ανοιγμα με μικρή πτώση για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια- Σε πτώση και η Αθήνα

Επφυλακτικοί εμφανίζονται οι επενδυτές απέναντι στο αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, όπως αποτυπώνεται στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, που εμφανίζουν μικρή πτώση.

Η αντίδραση των επενδυτών στις επικείμενες διαβουλεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία, όπου η καγκελάριος Μέρκελ εξασφάλισε τέταρτη θητεία αλλά με αποδυναμωμένα ποσοστά είναι υποτονική σε σχέση με τις αγορές συναλλάγματος όπου το ευρω σημείωσε πτώση.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα μικρές διακυμάνσεις ενώ τα bluechips της Ευρωζώνης σημείωσαν πτώση κατά 0,1%. Ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 0,1%.

Ο ισπανικός δείκτης IBEX σημείωσε πτώση 0,6% στην αρχή της συνεδρίασης, καθώς κλιμακώνεται η πολιτική κρίση στην Ισπανία για την εκστρατεία ανεξαρτησίας της Καταλονίας.

Το ευρώ υποχώρησε κατά 0,4% στο 1,1912 δολάριο αλλά ήταν ενισχυμένο έναντι του ελβετικού φράγκου και αμετάβλητο σε γενικές γραμμές έναντι του ιαπωνικού γεν.

Πτωτικά κινείται και το Χρηματιστήριο Αθηνών

Πτωτικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να επηρεάζεται αρνητικά από τις ανησυχίες που προκάλεσε το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 767,90 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,78%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει σε πτώση ποσοστό 0,78%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,57%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ (+1,82%), του ΑΔΜΗΕ (+1,02%) και του Σαράντη (+0,85%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (-4,28%), της Εθνικής (-4,06%) και της Alpha Bank (-2,60%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες Τροφίμων και Ποτών (+0,70%) και Εμπορίου (+0,26%).

Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες Τραπεζών (-2,55%) και Πρώτων Υλών (-0,37%).

Ανοδικά κινούνται 21 μετοχές, πτωτικά 26 και 10 παραμένουν σταθερές.

  • Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Μοτοδυναμική +9,90%, Φιερατέξ +9,32% και Audiovisual +7,89%.
  • Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Αττικές Εκδόσεις -9,94%, Πειραιώς -4,28% και Εθνική -4,06%

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.