ΕΛΛΑΔΑ

Τα παρέδωσε στις τοπικές αρχές

Danaos Shipping: Το πλήρωμα του Dimitris C βρήκε τα ναρκωτικά

To ίδιο το πλήρωμα του “Dimitris C” που ανήκει στην Danaos Shipping ανακάλυψε τα ναρκωτικά και τα παρέδωσε στις τοπικές αρχές, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρία.

Όπως μάλιστα αναφέρει, μετά από ανάκριση μελών του πληρώματος, “το πλοίο και το πλήρωμα βρέθηκαν αθώοι και αποδεσμεύτηκαν χωρίς καμία κατηγορία”.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες η ιστοσελίδα Tradewinds, βρέθηκαν 121 κιλά κοκαΐνης μέσα σε τρεις τσάντες, καθώς και το ποσό των 16.243 δολαρίων στο πλοίο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Danaos Shipping:

«ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ DANAOS SHIPPING ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΦΟΡΤΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ

Η DANAOS SHIPPING CO LTD, στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής της εταιρείας, διεξάγει επιθεωρήσεις των πλοίων της, κυρίως όταν τα πλοία βρίσκονται σε λιμάνια ύποπτα για διακίνηση ναρκωτικών. Μία τέτοια έρευνα έγινε στο πλοίο DIMITRIS C από το πλήρωμα του, στο λιμάνι Ilo του Περού, στις 14 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ποσότητα ναρκωτικών, η οποία ήταν προσεκτικά κρυμμένη σε δυσπρόσιτο χώρο, βρέθηκε από μέρος του πληρώματος. Αμέσως δόθηκε εντολή στον πλοίαρχο να ενημερώσει τις αρχές, οι οποίες επιβιβάστηκαν στο πλοίο με μία μεγάλη ομάδα της αστυνομίας με εκπαιδευμένα σκυλιά.

Πλήρης έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις αρχές, συνοδευόμενες από την επιτροπή ασφαλείας του πληρώματος, εκπρόσωπο του γραφείου ο οποίος ταξίδεψε από την Ελλάδα και εκπροσώπους των τοπικών ασφαλιστών της εταιρείας (P&I). Δεν βρέθηκαν άλλες παράνομες ουσίες.

Επιπλέον, ο τοπικός εισαγγελέας ανέκρινε ορισμένα μέλη του πληρώματος. Η όλη διαδικασία άρχισε στις 14 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου. Το πλοίο και το πλήρωμα βρέθηκαν αθώοι και αποδεσμεύτηκαν χωρίς καμία κατηγορία. Το πλοίο απέπλευσε στις 15:00 στις 17 Σεπτεμβρίου».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.