ΚΟΣΜΟΣ

Για την ανακοίνωση της Eldorado

ΔηΣυ: «Παραιτηθείτε κ. Σταθάκη»

Την παραίτηση του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Σταθάκη ζήτησε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γ. Μανιάτης, με αφορμή τη νέα ανακοίνωση της εταιρίας Eldorado ότι ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ελλάδα.

«Ο ελληνικός λαός δεν ανέχεται πια την ανικανότητα, την παρανοϊκή ιδεοληψία και τα τερατώδη ψεύδη σας. Η μόνη επιλογή που έχετε είναι να παραιτηθείτε» τόνισε ο Γ. Μανιάτης προσθέτοντας: «Κι αν δεν έχετε το σθένος και την ευθιξία να το πράξετε, οφείλει να το πράξει ο Πρωθυπουργός. Γιατί τελικά ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας είναι προσωπικά υπεύθυνος κι ένοχος για την τραγική αυτή εξέλιξη σε βάρος των οικογενειών των 2,5 χιλ. εργαζομένων – μεταλλωρύχων».

Ο τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΔΗ.ΣΥ επισημαίνει εξάλλου ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει «εμφανώς τοπικό κομματικό πρόβλημα να αδειοδοτήσετε τις Σκουριές» και εγκαλεί τον υπουργό ότι «ανερυθρίαστα ψευδόμενος ισχυρίζεστε ότι διασφαλίζετε τις θέσεις εργασίας, ενώ ξέρετε πολύ καλά ότι εκατοντάδες άνθρωποι από αύριο θα βρεθούν στο δρόμο, γιατί πολύ απλά θα είναι παράνομο να εργαστούν, αφού εσείς δεν εκδίδετε τις άδειες που είστε υποχρεωμένος να εκδώσετε».

Παράλληλα, ο Γ. Μανιάτης καταλογίζει «ασύστολα ψεύδη» στον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος. «Κε Σταθάκη μέσα στα τόσα ασύστολα ψεύδη που έχετε πει για τη μεταλλευτική επένδυση στη Χαλκιδική, θέτοντας σε κίνδυνο 2.500 θέσεις εργασίας και οδηγώντας τη χώρα εκατό χρόνια πίσω σε σχέση με την εκμετάλλευση του ορυκτού της πλούτου, προ ολίγων ημερών ισχυριστήκατε στη Βουλή ότι εγώ επέστρεψα τη μελέτη της «Ελληνικός Χρυσός» ως μη αποδεκτή. Ψεύδεστε γι άλλη μια φορά κ. Υπουργέ! Η μελέτη επεστράφη 28/4/15 επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Και μέχρι σήμερα εσείς κρατάτε την άδεια εγκατάστασης Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στο συρτάρι σας από το Νοέμβριο του 2016 κι ενώ το θέμα είναι πλήρως διεκπεραιωμένο από τις υπηρεσίες του Υπουργείου σας, με πληρωμένα μέχρι και τα παράβολα. Συσχετίζετε ψευδώς το αντικείμενο της διαιτησίας με το έργο των Σκουριών, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι η μονάδα μεταλλουργίας θα κατασκευαστεί στην περιοχή του Μαδέμ Λάκκου. Άθλιες και πολιτικάντικες σκοπιμότητες που κρύβουν ιδεοληψία κι έλλειμμα νηφαλιότητας λέγονται αυτές οι συμπεριφορές κ. Υπουργέ!».

Τέλος, ο Γ. Μανιάτης υπενθυμίζει: «Εμείς το 2011 αδειοδοτήσαμε αυτό το έργο με απόλυτη υπευθυνότητα, δημιουργώντας αυστηρό πλαίσιο για το περιβάλλον και διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον. Ταυτόχρονα, δημιουργήσαμε τις βάσεις για ανάπτυξη και ευημερία σε μια περιοχή που εσείς τώρα καταδικάζετε σε μαρασμό. Οι υπηρεσίες αυτού του υπουργείου στο οποίο προΐσταστε είναι αυτές που αδειοδότησαν το έργο. Σεβάστηκαν την εθνική κι ευρωπαϊκή νομοθεσία. Με μόνη διαφορά ότι τότε οι υπηρεσίες λειτουργούσαν κανονικά, χωρίς κομματικούς κομισάριους».

Λοβέρδος: Όσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ οι επενδυτές θα φεύγουν

Εξάλλου, σχολιάζοντας την νέα ανακοίνωση της Eldorado ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδος τονίζει πως «αν υπήρχε μηχάνημα που διώχνει επενδυτές, στην ταμπέλα κατασκευής του θα έγραφε "Made in ΣΥΡΙΖΑ"».

Ο Α. Λοβέρδος σημειώνει πως η εταιρία μιας τεράστιας επένδυσης στην χώρας μας «καταφεύγει στο έσχατο μέσο του τελεσιγράφου καταγγέλλοντας την Κυβέρνηση για ολιγωρία και εμπαιγμό». Και καταλήγει: «Μετά και την σημερινή ανακοίνωση της Eldorado Gold ένα είναι βέβαιο και δυστυχώς: Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην Κυβέρνηση, τόσο οι επενδυτές θα φεύγουν. Αν υπήρχε μηχάνημα που διώχνει επενδυτές, στην ταμπέλα κατασκευής του θα έγραφε "Made in ΣΥΡΙΖΑ"».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.