ΕΛΛΑΔΑ

Είχαν εγκλωβιστεί στα νησιά Παξιμάδια

Έφτασαν στην Αγία Γαλήνη οι μετανάστες που εντοπίστηκαν νότια της Κρήτης

Έφτασαν λίγο μετά τις 9 το πρωί στην Αγία Γαλήνη οι μετανάστες, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης στις νήσους Παξιμάδια, βορειοδυτικά της Γαύδου.

Πρόκειται τελικά για 44 άτομα, εκ των οποίων 29 άνδρες, 11 γυναίκες και 4 μικρά παιδιά, οι οποίοι αναμένεται να μεταφερθούν με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στο Ρέθυμνο, όπου και θα φιλοξενηθούν προσωρινά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εξ αυτών είναι ελαφρά τραυματισμένος, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, όλοι διανυκτέρευσαν πάνω στα νησάκια, καθώς τα ρούχα τους ήταν στεγνά και κανείς δεν κινδύνευσε μέσα στη θάλασσα.
Υπενθυμίζεται ότι οι μετανάστες επέβαιναν σε σκάφος, το οποίο παρουσίασε βλάβη μεσοπέλαγα και αποβιβάστηκαν στα νησάκια, όπου και παρέμειναν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ένας από αυτούς ειδοποίησε τις λιμενικές αρχές μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 και άμεσα στήθηκε επιχείρηση του λιμενικού για τον εντοπισμό και τη διάσωση τους.

Άμεσα πλωτά σκάφη του λιμενικού από την Αγία Γαλήνη και τον Κόκκινο Πύργο, ξεκίνησαν για τις ακατοίκητες νήσους, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, καθώς έπνεαν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, δεν κατέστη εφικτό να προσεγγίσουν το σημείο, όπου βρίσκονται οι μετανάστες.

Η επιχείρηση σταμάτησε αργά το βράδυ της Πέμπτης και συνεχίστηκε σήμερα το πρωί.

Πηγή: cretapost.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.