ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στις 18:45, στην «ΕΡΤ2»

Ελλάδα-Ρωσία: Ποιος θα πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά;

Η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει την Ρωσία με τον νικητή να παίρνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Από το άγχος της πρόκρισης στη β’ φάση, στην προσμονή της παρουσίας μας σε έναν ακόμη ημιτελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος! Το ταξίδι της Εθνικής ομάδας στο Eurobasket 2017 μόνο μονότονο καθώς από τον προβληματισμό μέχρι και την 4η αγωνιστική των ομίλων έχουμε φτάσει μόλις ένα βήμα πριν από τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Τελευταίο εμπόδιο πριν μπούμε στις μάχες των μεταλλίων είναι η Ρωσία, μια από τις ομάδες που από την αρχή της διοργάνωσης έχει κερδίσει τις εντυπώσεις (με εξαίρεση το ματς του ομίλου της κόντρα στην Λετονία).

Για να μπορέσεις όμως να φτάσεις στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, τέτοιες νίκες πρέπει να κάνεις κι η αλήθεια είναι ότι η Ελληνική ομάδα την τελευταία εβδομάδα έχει καταφέρει να αλλάξει άρδην το κλίμα και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη που φαινόταν να έχει χαθεί προς την επίσημη αγαπημένη.

Η εμφατική νίκη-πρόκριση εις βάρος της Λιθουανίας ήταν ένα πρώτο μήνυμα, αλλά όλοι ξέρουν ότι το σημερινό ματς πέραν του ότι είναι διαφορετικό είναι ακόμη πιο δύσκολο.

Η Ρωσία είναι μια ομάδα η οποία κινείται στους ρυθμούς του Αλεξέι Σβεντ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει άλλες υπολογίσιμες μονάδες. Ωστόσο ο άσος της Χίμκι είναι το σημείο αναφοράς και ο περιορισμός του η πρώτη σημαντική αποστολή της ελληνικής άμυνας.

Το θετικό για τον Κώστα Μίσσα είναι πως έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του και όλοι ευελπιστούμε σε μια εμφάνιση ανάλογη αυτής κόντρα στην Λιθουανία που θα μας φέρει αγκαλιά με ένα μετάλλιο. Κι οι προληπτικοί ξέρουν ότι οι νίκες σε νοκ άουτ ματς με τους Ρώσους συνήθως μας οδηγούν στο βάθρο…

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι ο Κριστιάνο Μαριάνο (Βραζιλία), ο Αντόνιο Κόντε (Ισπανία), Γιοάν Ροσό (Γαλλία).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.