ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λίγο πριν την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Ευρεία συνεδρίαση στο ΥΠΟΙΚ για την πρώτη κατοικία

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, στο υπουργείο Οικονομικών αποφάσισαν να ζητήσουν από τους δανειστές να παραταθεί ο νόμος Κατσέλη που λήγει στο τέλος του 2018.

Να προλάβουν τα χειρότερα, ενόψει της έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τις προσεχείς ημέρες ή εβδομάδες, τρέχουν τώρα στην κυβέρνηση. Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο υπουργείο Οικονομικών, εξετάστηκαν τρόποι αποτροπής του κινδύνου να βγει στο πλειστηριασμό η κύρια κατοικία των δανειοληπτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη αποφασίστηκε να υποβληθεί αίτημα στους θεσμούς για παράταση της ισχύος προστασίας του νόμου Κατσέλη που λήγει 31.12.2018, αλλά και τρόποι ταχύτερης εκδίκασης των αιτήσεων ρύθμισης των οφειλών των νοικοκυριών.

Στη σύσκεψη εξετάστηκε επίσης η πορεία των συζητήσεων για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και τις 120 δόσεις για χρέη επιχειρήσεων και επαγγελματιών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 3 Αυγούστου περίπου 7000 ενδιαφερόμενοι έχουν επισκεφθεί την ηλεκτρονική πλατφόρμα και έχουν υποβληθεί 120 ολοκληρωμένες αιτήσεις, ενώ άλλες 750 είναι ώριμες και έτοιμες να υποβληθούν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.