ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό η Ηλεία

Φωτιά κοντά στην Αρχαία Ολυμπία - Kαλύτερη η εικόνα στη Μάκιστο

Δεν έχει τέλος αυτό που ζει η Ηλεία. Ο πύρινος εφιάλτης παραμένει και απειλεί.

Δεν έχει τέλος αυτό που ζει η Ηλεία. Ο πύρινος εφιάλτης παραμένει και απειλεί. Από τα ξημερώματα έχει ξεσπάσει νέα δασική πυρκαγιά από το Βασιλάκι προς τον Ξηρόκαμπο Αρχ. Ολυμπίας.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες, ενώ περιμένουν με το πρώτο φως της ημέρας να μπουν στη μάχη και τα εναέρια μέσα.

Δύσκολη η κατάσταση λένε στην Πυροσβεστική. Εξαντλημένοι οι πυροσβέστες από τις συνεχόμενες πυρκαγιές που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν τις τελευταίες ώρες.

Καλύτερη η εικόνα σε Μάκιστο - Αγραπιδοχώρι - Κακοτάρι

Καλύτερη είναι η εικόνα στις τρεις πυρκαγιές που ξέσπασαν Παρασκευή και Σάββατο στην Ηλεία. Στο Κακοτάρι υπήρξαν αναζωπυρώσεις, όμως έγιναν ρίψεις και πάλεψαν τα πεζοπόρα τμήματα ώστε να περιορίσουν το μέτωπο και να σβήσουν τη φωτιά.

Στο Αγραπιδοχώρι Πηνείας επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα ενώ έγιναν ρίψεις και από τα εναέρια μέσα, κάτι που συνέβαλε στο να περιοριστεί σχετικά σύντομα η πυρκαγιά και ήδη από το βράδυ του Σαββάτου η φωτιά να είναι οριοθετημένη.

Στη Μάκιστο οι δυνάμεις επιχειρούν ακόμα, όπως και όλη τη νύχτα. Σβήστηκαν πολλές μικρές εστίες και καθαρίζεται πλέον η περιοχή.

Πριν γίνει μεταφορά δυνάμεων στον Ξηρόκαμπο, στη Μάκιστο επιχειρούσαν περίπου 60 πυροσβέστες από την Ηλεία, την Πελοπόννησο και τη Δυτ. Ελλάδα με 27 οχήματα, ενώ έγιναν ρίψεις από 3 PZL και 2 Canadair.

ΠΗΓΗ: ilialive

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.