Neo

Η «χρυσή» σιωπή του ΚΚΕ για την Eldorado

koutsoubas

Θα περίμενε κανείς κάθε αριστερό κόμμα να είναι απέναντι στην εταιρεία Eldorado και στην πίεση που ασκεί στην κυβέρνηση για να πάρει άρον άρον και όπως όπως τις άδειες που χρειάζεται. Κι όμως, αυτό δεν ισχύει για το ΚΚΕ, αφού επί της ουσίας ο Περισσός πετά την μπάλα στην εξέδρα με τον μοναδικό τρόπο που... μόνο εκείνος ξέρει. Συγκεκριμένα, το ΚΚΕ, στην ανακοίνωσή του για την κρίση μεταξύ της κυβέρνησης και της εταιρείας, δεν δίνει κανένα στίγμα με ποιον είναι: και με το περιβάλλον τάσσεται αλλά και με την διατήρηση των θέσεων εργασίας, ενώ στο τέλος αποφαίνεται ότι όσο δεν γίνεται εξόρυξη των πολύτιμων μετάλλων από τον λαό για... τον λαό, θα βλέπουμε τέτοια φαινόμενα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Περισσού έχει ως εξής:

«Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο να πλανάται πάνω από τους εργαζόμενους το φάντασμα της ανεργίας, επιβεβαιώνοντας και με αυτό τον τραγικό τρόπο ότι ούτε τα δικαιώματα των εργαζομένων ούτε η προστασία του περιβάλλοντος μπορούν να διασφαλισθούν μόνιμα, με επενδύσεις επιχειρηματικών ομίλων, που το μόνο που επιδιώκουν είναι η μέγιστη δυνατή κερδοφορία τους.

Γι’ αυτό το λόγο τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι κάτοικοι της περιοχής δεν πρέπει να μπουν ανάμεσα στα παζάρια της κυβέρνησης με την πολυεθνική, στις επιχειρηματικές κόντρες στην περιοχή και στην πολιτική αντιπαράθεση για το ποιο κόμμα υπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των επενδυτών.

Ιδιαίτερα η περίπτωση της Eldorado Gold, αφορά την εκμετάλλευση ενός πολύτιμου ορυκτού, μη ανανεώσιμου, όπως είναι ο χρυσός. Η κοινωνικοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την αξιοποίησή του με κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος».

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Καλό θα είναι πριν κάποιος δημοσιογράφος γράψει ή να σχολιάσει κάτι να έχει κάνει τη στοιχειώδη έρευνα. Είναι το αυτονόητο για να μην υπάρχουν μετά σχόλια που σας βάζουν σε δύσκολη θέση. Υπάρχουν ανακοινώσεις από το 2015 αλλά και η θεση του γγ το 2016 σε συνέντευξή του. Ψάξτε και μετά γράψτε

  • dimitris 20:54 13/09/2017

   Εγώ δεν θα ψαξω παλαιότερα ανακοινώσεις, τα πράγματα εξελίσσονται παλαιά το ΚΚΕ ήταν και ορθά ηταν
   εναντιον του Μάαστριχτ, ο καιρός πέρασε και σήμερα για το ΚΚΕ η έξοδος απο την ευρωζώνη είναι καταστροφή .

  • Για να μαθω την θεση του κκε θα πρεπει να..διαβασω ΙΣΤΟΡΙΑ???? Δηλαδη οταν ερωτατε ενα κομμα τι απαντα ο ερωτωμενος ηξεις αφηξεις,αλλα διαβασε και τι ειπα περυσι…….Τελικα η θεση του κκε ποια ειναι ,συγκεκκριμενα,στο ζητημα της EL DORADO? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ ,η, για να μην φυγει οπως απειλει,μπεστε σκυλοι αλεστε ΚΑΙ ΑΛΕΣΤΙΚΑ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ……..σημερα,πριν ,κρατικοποιηθει ο ορυκτος πλουτος της Χωρας……..ΚΑΘΑΡΕς ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΕς ΚΟΥΒΕΝΤΕς….

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.