ΕΛΛΑΔΑ

Xημικά από τα ΜΑΤ

Κατάληψη στο υπ. Περιβάλλοντος από μεταλλωρύχους

metal-600x319

Ενταση επικράτησε λίγο πριν τις 10 ξανά, έξω από το υπ. Περιβάλλοντος, το οποίο τελεί υπό κατάληψη από τις 8:30 το πρωί από μεταλλωρύχους στα ορυχεία της Χαλκιδικής που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Λίγο πριν τις 10 άνδρες των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένοι μπροστά στην είσοδο του υπουργείου έκαναν χρήση χημικών κατά όσων διαδηλωτών βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο όταν αυτοί επιχείρησαν να μπουν στο κτήριο.

Η τελευταία εξέλιξη είναι πάντως ότι ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης θα συναντηθεί με εξαμελή αντιπροσωπεία των μεταλλωρύχων.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος  βρίσκονται οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής.

Προκλήθηκε ένταση ενώ μια ομάδα περίπου δέκα ατόμων μπήκε στο κτίριο.

Μετά την έφοδο οι εργαζόμενοι που μπήκαν στο κτήριο έβγαλαν από τα παράθυρα τις στολές εργασίας.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης στην έκδοση αδειών για τα μεταλλεία στη Χαλκιδική που οδήγησαν την καναδική εταιρεία Eldorado να ανακοινώσει την πρόθεσή της να αναστείλει την επένδυσή της στην Ελλάδα.

Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία ζητούν συνάντηση με τους υπουργούς Γιώργο Σταθάκη και Σωκράτη Φάμελο και ξεκαθαρίζουν πως δεν θα φύγουν από το υπουργείο αν δεν δοθούν οι άδειες προκειμένου να μην χάσουν τη δουλειά τους.

O πρόεδρος των εργαζομένων κ. Ζαφειρούδας μιλώντας στο ΣΚΑΪ είπε:
«Κατεβήκαμε γιατί η αγωνία των εργαζομένων και των οικογενειών δεν γινόταν να μην κατέβουμε και να ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή που οι άδειες ξέρουμε ότι είναι στα γραφεία των υπουργών για να έχουμε και αύριο δουλειά.
Ζητησαμε συνάντηση με τον Σταθάκη και τον Φάμελο, έχουμε κάνει άπειρα αιτήματα και δεν μας έχουν δεχθεί.
Να τελειώνει αυτή τη στιγμή αυτό το πράγμα που έχει γίνει, θα παραμείνουμε εδώ μέχρι να πάρουμε τις άδειες. Ξέρουμε ότι οι άδειες είναι στο γραφείο του υπουργού και θα μείνουμε εδώ μέχρι να τις πάρουμε.
Δεν θα φύγουμε από εδώ αν δεν πάρουμε τις άδειες, πρέπει να το καταλάβει τώρα η κυβέρνηση.
Θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις, ταυτόχρονα γίνονται και άλλες δύο».

metal

metalorixoi-ip-perivalontos-2

metalorixoi-ip-perivalontos-5

eldorado4

eldorado5

eldorado8

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.