ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Δεν είναι διαφανής η ιστορία των εταιρειών του πλοιοκτήτη του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Αναφορά στο … «αδιαφανές» επιχειρηματικό παρελθόν του πλοιοκτήτη του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής ενισχύοντας τις υποψίες για τις ομιχλώδεις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ναυάγιο.

«Το πλοίο, κατά τον ιδιοκτήτη, έγινε το διπύθμενο και πέρασε από όλους τους ελέγχους. Από εκεί και πέρα, οι έλεγχοι είναι αυτοί που προβλέπει ο νόμος. Εκείνο που ενδιαφέρει τον κόσμο, είναι αυτό: τα πλοία αυτά είναι 45 χρονών, διότι ποτέ δεν τόλμησε κανένας να βάλει περιορισμό στην ηλικία. Τώρα λοιπόν αυτό θα γίνει. Αυτό έχει σημασία. Από εκεί και πέρα όλα ελέγχονται από τρεις διαφορετικές αρχές» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι:
«Η όλη ιστορία των εταιρειών που είχε ο πλοιοκτήτης κατά το παρελθόν φαίνεται ότι δεν είναι διαφανής. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν από τα ΕΛΠΕ, οι 1819 τόνοι φορτώθηκαν από τα ΕΛΠΕ, παρουσία του τελωνείου βέβαια και θα πήγαιναν σε 4 συγκεκριμένα πλοία, σύμφωνα με αυτά που δείχνουν τα χαρτιά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το τι γινόταν στο παρελθόν, είναι θέμα των δικαστικών και των τελωνείων».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.