ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O βουλευτής του ΚΚΕ στο ΑΜΠΕ

Μ. Παπαδόπουλος: Τα χειρότερα για τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται μπροστά

«Τα χειρότερα για τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται, δυστυχώς, μπροστά», δηλώνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Επισημαίνει ταυτόχρονα ότι η πολιτική που ακολουθείται στην χώρα με τα μνημόνια και τις αξιολογήσεις δεν είναι προσωρινή, αλλά συνιστά πολιτική στήριξης του κεφαλαίου, τονίζοντας ότι προϋπόθεση για την ανάκαμψη των κερδών και την προσέλκυση επενδύσεων είναι η αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Εξηγεί, επίσης, γιατί η ΕΕ δεν μπορεί να στραφεί σε φιλολαϊκή κατεύθυνση και προβαίνει σε μία πρώτη αποτίμηση της επίσκεψης Μακρόν στην Αθήνα.

Σχολιάζοντας τη διαμάχη για τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στο συνέδριο στο Ταλίν, αναφέρει ότι «η αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ αποτελεί το αναγκαίο συμπλήρωμα της επίθεσης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των λαών που δυναμώνει συνεχώς».

Το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην απάντηση του για την κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο, μιλά για «μια επικίνδυνη όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα σε ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα» που «αφορά τον έλεγχο και το μοίρασμα αγορών και ενεργειακού πλούτου, συνδέεται με το εμπόριο οπλικών συστημάτων και κυρίως με το γενικότερο οικονομικό ανταγωνισμό ισχυρών καπιταλιστικών χωρών», υπογραμμίζοντας ότι εκεί εντοπίζεται η ρίζα του προβλήματος.

Ο κ. Παπαδόπουλος ολοκληρώνει την συνέντευξή του με την πρόταση του ΚΚΕ προς το εργατικό-λαϊκό κίνημα.

  • Ετικέτες: 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.