ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μάχη για τη ζωή δίνει ο Σουλεϊμάνογλου

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο μεγάλος αθλητής της άρσης βαρών Ναϊμ Σουλεϊμάνογλου ο οποίος υποφέρει από ηπατική ανεπάρκεια. Η υγεία του επιδεινώθηκε σημαντικά τις τελευταίες ημέρες. Ο Σουλεϊμάνογλου νοσηλεύεται στην Κωνσταντινούπολη και αναμένεται να υποβληθεί άμεσα σε μεταμόσχευση ήπατος.

Ο θρυλικός αρσιβαρίστας παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Τουρκία αρχικά είχε μπει σε τεχνητό κώμα, αλλά σύμφωνα με τις Fanatic και Haberturk τα σημερινά νέα είναι ευχάριστα. Ο Σουλεϊμάνογλου παραμένει στην εντατική, αλλά έχει τις αισθήσεις του.

Ο επικεφαλής της ομάδας των γιατρών που έχουν αναλάβει την περίπτωση του ανέφερε:

“Ο εθνικός μας αρσιβαρίστας μπήκε στο νοσοκομείο πριν από 15-20 ημέρες και εδώ και 2 μέρες λαμβάνει θεραπεία στην οποία δείχνει να ανταποκρίνεται.

Βρίσκεται από χτες στη μονάδα εντατικής θεραπείας, αλλά -σαν μια καλή εξέλιξη- από σήμερα το πρωί μπορεί να μιλάει και να απαντάει στις ερωτήσεις μας.

Δεν λαμβάνει κάποια αναπνευστική ή καρδιακή υποστήριξη. Συνεχίζεται η αύξηση του δείκτη των ενζύμων λόγω της χρόνιας ηπατικής ανεπάρκειας

Αν ο ασθενής είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί να συνεχιστεί και η θεραπεία. Χτες είχε απώλεια συνείδησης, αλλά τώρα είναι καλύτερα”.

 

05

 

Ενημερώνεται συνεχώς ο Ερντογάν

Στο πλευρό του Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου βρέθηκε τη Δευτέρα ο Υπουργός Αθλητισμού της Τουρκίας, Ασκίν Μπακ, ο οποίος τόνισε πως “Παρακολουθούμε την κατάσταση του Σουλεϊμάνογλου από κοντά και έχω ενημερώσει σχετικά τον τον Πρόεδρο.

Ο θρυλικός αθλητής 

Ο Σουλειμάνογλου είχε μία λαμπρή καριέρα. Αν και γεννήθηκε στη Βουλγαρία κατέκτησε τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, πέντε χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα με την Τουρκία, δύο χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο εκπροσωπώντας τη Βουλγαρία και δύο χρυσά σε Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ένα χάλκινο.

Στη μνήμη όλων έχουν χαραχτεί οι αναμετρήσεις του με τον Βαλέριο Λεωνίδη, με πιο χαρακτηριστική αυτή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα (1996).

Δυστυχώς, μετά τους αγώνες του Σίδνεϊ, το 2000, γνώρισε την πρώτη και μεγάλη αποτυχία της ζωής του και αναγκαστικά αποσύρθηκε. Ο Σουλεϊμάνογλου απέτυχε παταγωδώς χάνοντας και τις τρεις προσπάθειες στην κίνηση του αρασέ. Δεν το ξεπέρασε! Άρχιε να πίνει υπερβολικά. Το αποτέλεσμα ήταν τα προβλήματα στο συκώτι.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.