ΚΟΣΜΟΣ

Δεν «κλείνει την πόρτα» στο SPD

Μέρκελ: «Είναι πολύ σημαντικό για τη Γερμανία να συνεχίσει να έχει σταθερή κυβέρνηση»

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε σήμερα από το Βερολίνο ότι θα έχει συνομιλίες με τους Ελεύθερους Δημοκράτες και τους Πράσινους, όπως επίσης και με το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών.

«Είναι πολύ σημαντικό για τη Γερμανία να συνεχίσει να έχει σταθερή κυβέρνηση», τόνισε η Μέρκελ.

Ωστόσο, έσπευσε να επισημάνει πως «χρειαζόμαστε περισσότερες ορθές μεταρρυθμίσεις», δίνοντας έτσι την απάντηση σε όλους όσοι ανησυχούν βαθύτατα για την επιρροή που θα έχει ένας νέος κυβερνητικός συνασπισμός «τύπου Τζαμάικα» στις μεταρρυθμίσεις της ΕΕ.
Σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο NTV, οι δηλώσεις της Μέρκελ έρχονται, την ώρα που πολλοί Γερμανοί οικονομολόγοι βλέπουν με... μισό μάτι τον συνασπισμό "Τζαμάικα", καθώς τον θεωρούν απειλή για την Ευρώπη.

Το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), με ηγέτη τον Κριστιάν Λίντνερ, έχει χαρακτηρίσει ως "κόκκινη γραμμή" για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση το σχέδιο του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, για έναν κοινό προϋπολογισμό των χωρών της ευρωζώνης.

Η Άνγκελα Μέρκελ κατέστησε επίσης σαφές ότι προτίθεται να ολοκληρώσει μια πλήρη τετραετή θητεία ως καγκελάριος.

«Η απόφασή μου (να είμαι υποψήφια για μια πλήρη θητεία) πέρυσι δεν εξαρτιόταν από το ποσοστό που θα συγκέντρωνα» δήλωσε, προσθέτοντας ότι πραγματοποίησε την προεκλογική εκστρατεία της «χωρίς ψευδαισθήσεις» και πως η τέταρτη θητεία της μπορεί να είναι δύσκολη.

Η Μέρκελ δήλωσε πως πιστεύει ότι οι ψηφοφόροι έδωσαν τώρα την ετυμηγορία τους και πως τα κόμματα θα πρέπει να αποδεχθούν το αποτέλεσμα, προσπαθώντας να σχηματίσουν κυβέρνηση και να αποφύγουν νέες εκλογές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.