ΚΟΣΜΟΣ

Το κοινό των δύο υποψηφίων

Μέρκελ και Σουλτς δεν ενδιαφέρονται για τυχερά παιχνίδια

Η συντηρητική γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ κι ο σοσιαλδημοκράτης αντίπαλός της Μάρτιν Σουλτς, που συνεχίζουν τη μάχη τους για κάθε ψήφο μία ημέρα πριν διεξαχθούν οι ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, έχουν κάτι κοινό: ούτε στην πρώτη ούτε στον δεύτερο αρέσουν τα τυχερά παιχνίδια.

Ερωτηθείσα από την ευρείας κυκλοφορίας ταμπλόιντ εφημερίδα Bild τι θα έκανε αν κέρδιζε εκατομμύρια ευρώ στο Λότο, η Μέρκελ απάντησε «προσωπικά δεν παίζω Λότο».

Η συντηρητική πολιτικός, με σπουδές φυσικής στη Λειψία, κόρη πάστορα που μεγάλωσε στην άλλοτε Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία, διαβεβαίωσε εξάλλου την εφημερίδα ότι έχει δωρίσει όλα τα χρήματα που της αναλογούσαν από βραβεία και διακρίσεις σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Ο Σουλτς, πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε ότι επίσης δεν τον αφορούν τα τυχερά παιχνίδια. «Δεν έχω παίξει Λότο ποτέ στη ζωή μου», είπε στην Μπιλτ, «δεν θα ήθελα η επιτυχία μου στη ζωή να κριθεί από μια κληρωτίδα».

Οι δύο πολιτικοί εξέφρασαν εξάλλου παρόμοιες απόψεις για την προσευχή.

Ερωτηθείσα αν προσεύχεται να κερδίσει τις εκλογές, η Μέρκελ απάντησε ότι δεν προσεύχεται ποτέ για πολιτικά αποτελέσματα και πρόσθεσε «η προσευχή είναι πολύ προσωπικό θέμα».

Η απάντηση του Σουλτς βρισκόταν στο ίδιο μήκος κύματος. «Οι πολιτικοί οφείλουν πάντα να γνωρίζουν ότι υπάρχει κάτι σπουδαιότερο από την προσωπική τους επιτυχία», είπε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.