Neo

Να μην τους στηρίξουμε μετά τις εκλογές; Απόδειξη!

Δεν έχουν τελειωμό αυτά που θα ακούσουμε από τους υποψηφίους αρχηγούς του νέου φορέα στην Κεντροαριστερά, στην πορεία μέχρι τις κάλπες.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, για παράδειγμα, με επιστολή που απέστειλε χθες στους συνυποψηφίους του, τους καλεί ούτε λίγο ούτε πολύ να ρίξουν το μπαλάκι στον κόσμο για το αν θα πρέπει να στηρίξουν τυχόν κυβέρνηση της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά, και μάλιστα από τώρα, χωρίς να ληφθεί υπόψη καμία άλλη παράμετρος, είτε έχει να κάνει με την οικονομία της χώρας, είτε με τη συγκυρία.

Στην πραγματικότητα τους ζητά μεταξύ άλλων, να γίνει παράλληλα με την ψηφοφορία για την εκλογή αρχηγού, ψηφοφορία «για την παροχή ή όχι ψήφου εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη ή του κ.Τσίπρα». Θέτει, δε, εκ νέου, θέμα θητειών του εκάστοτε βουλευτή και υπουργού.

Δείτε εδώ ολόκληρη την επιστολή :

«Στέλνω την παρούσα επιστολή σε όλους τους συνυποψηφίους μας προκειμένου να ζητήσω τη σύμφωνη γνώμη σας ώστε στις 5 Νοεμβρίου, παράλληλα με την εκλογή Προέδρου, να διεξαχθεί ψηφοφορία και για δύο κατά τη γνώμη μου πολιτικά ζητήματα στρατηγικής σημασίας.

Κορυφαίας σημασίας τόσο για τον πολιτικό προσανατολισμό της νέας μας παράταξης όσο και για την εξασφάλιση της μελλοντικής της συνοχής.

Τα θέματα αυτά είναι:

 1. για την παροχή ή όχι ψήφου εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ή του κ. Τσίπρα.
 2. για τη θεσμοθέτηση ή όχι της ανανέωσης, με την καθιέρωση ανώτατου ορίου θητειών για τον βουλευτή τα 12 χρόνια και τον υπουργό τα 8 χρόνια.

Παράλληλα πιστεύω ότι πρέπει αμέσως μετά την καταληκτική προθεσμία για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων, να ξεκινήσουμε την πραγματοποίηση ενός συστηματικού διαλόγου μεταξύ μας σε κάθε περιφέρεια. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μόνον αυτός ο διάλογος θα οδηγήσει στην πολιτικοποίηση της διαδικασίας ίδρυσης του ενιαίου φορέα μας, ενώ ταυτόχρονα θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να μάθουν και να κρίνουν όποιες πολιτικές απόψεις και σχέδιο έχουμε για τη λύση των προβλημάτων τους καθώς και για την οργάνωση και λειτουργία του φορέα μας.

Αναμένοντας την απάντησή σου, σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Φιλικά

Γιάννης Ν. Ραγκούσης»

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΚΑΚΗ ΑΡΧΗ το λέω εγώ.

  Η προσπάθεια εντυπωσιασμού και «νεωτερισμών» πάση θυσία δεν είναι καλός σύμβουλος.

  Σε επιστολή του προς τους συνυποψηφίους του ένας εκ των υποψηφίων προτείνει το στήσιμο παράλληλης κάλπης με το ερώτημα «Ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση Μητσοτάκη ή σε κυβέρνηση Τσίπρα;»

  Με άλλα λόγια όχι μόνο θέλει την ΔΗΣΥ ουρά ενός εκ των δύο αλλά προχωρεί και ένα βήμα παραπέρα και θέλει να «νομιμοποιήσει» πολιτικά και να «επισημοποιήσει» από τώρα, τον Νοέμβριο, το ρόλο της ΔΗΣΥ ως τσόντας σε έναν από τους δύο.

  Την δυνατότητα της αυτόνομης πορείας της ΔΗΣΥ δεν την έχει στη σκέψη του. Καθόλου. Για αυτό και δεν του πέρασε καν από το μυαλό να την θέσει ως ερώτημα.

  Εγώ θα του αντιπρότεινα να σοβαρευτεί. Γιατί υπάρχουν και πιο ευθείς τρόποι για να πει στους ψηφοφόρους της ΔΗΣΥ να διαλέξουν έναν εκ των δύο από τώρα και να μην ταλαιπωρούνται με διαδικασίες για την ανασυγκρότηση και την διεύρυνση της πολιτικής εμβέλειας της παράταξης.

  ΥΓ. Ποτέ δεν θα σταματήσει να με εκπλήσσει η πολιτική ανοησία των ανθρώπων όταν από πολίτες μετατρέπονται σε «Υποψήφιους»

  • 075 23:42 12/09/2017

   Ο Ραγκούσης έχει σαφή θέση: όχι στη συγκυβέρνηση με τον Μητσοτάκη. Και καλεί στην ουσία όλους να πάρουν θέση. Και αν δεν θέλουν να αποφανθεί η βάση της παράταξης. Χωρίς υπεκφυγές. Όσο για το όριο στις θητείες, έχει απόλυτο δίκιο. Θεσμοθέτηση της διαρκούς και συστηματικής ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού.
   Ό,τι και να λέτε, ο Ραγκούσης έχει την πιο συγκροτημένη πολιτική προοδευτική άποψη απ` όλους τους υποψηφίους.

  • 075 23:44 12/09/2017

   Ο Ραγκούσης έχει και βάζει πολιτική ατζέντα

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.