ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολές επί επιστολών…

Να συμβιβάσει τα πράγματα στην Κεντροαριστερά, επιχειρεί ο Αλιβιζάτος

Ισορροπία…τρόμου, επιχειρεί ο Νίκος Αλιβιζάτος, σε μία προσπάθεια να ξεπεραστεί ο σκόπελος που έχει προκύψει στη διαδικασία εκλογής ηγεσίας της Κεντροαριστεράς, μετά την άρνηση της Φώφης Γεννηματά να μετέχει σε συνάντηση των υποψηφίων αρχηγών υπό την προεδρία του ίδιου, προκειμένου να συναποφασίσουν τα επόμενα βήματα.

Χθες το απόγευμα, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας έστειλε επιστολές σε εταιρείες που έχουν το 'know how’ στη διοργάνωση ηλεκτρονικής διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων, προκειμένου να διερευνήσει τη δυνατότητα διεξαγωγής των εκλογών χωρίς ‘εκπτώσεις’ στο αδιάβλητο της διαδικασίας και εντός των δεδομένων χρονικών περιθωρίων.

Νωρίτερα,δε, με νέα επιστολή του προς τους υποψηφίους αρχηγούς, πετούσε σε αυτούς το ‘μπαλάκι’της απόφασης σχετικά με το ζήτημα της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας,ζητήματος πάντως, που φαίνεται να έχει κλείσει οριστικά για την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη. «Στο ζήτημα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, παρά τις διαβεβαιώσεις των ειδικών, εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες. Ασφαλώς μπορούν να γεφυρωθούν. Το θέμα όμως είναι καθαρά πολιτικό και άρα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της ΑΕΔΔ. Είναι συνεπώς απαραίτητη η μεταξύ σας συνεννόηση, ώστε να καταλήξετε, σε λύση που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε», έγραφε μεταξύ άλλων.

Στην επιστολή του, μάλιστα, ο γνωστός Συνταγματολόγος φρόντιζε να καθησυχάζει τους υποψηφίους αρχηγούς, διαβεβαιώνοντάς τους ότι εντός της εβδομάδας θα δώσει τα ακριβή χρονοδιαγράμματα και το κόστος τους για την εκλογική διαδικασία.

Το όλο κείμενο, δε, ήταν γραμμένο ως να συνιστούσε ψυχραιμία, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των επιμέρους διαφωνιών, κάτι που φαίνεται ότι ο ίδιος θεωρεί εφικτό. Όσο για τα περί κοινής συνάντησης όλων των υποψηφίων, υπό την προεδρία του, ζητούσε από τους ίδιους είτε να την αποδεχθούν είτε να βρουν προσφορότερο τρόπο συνεννόησης μεταξύ τους, σε κάθε περίπτωση όμως εντός της εβδομάδας,οπότε και αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή.

Έτοιμος να μετάσχει σε οποιαδήποτε συζήτηση δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα εκκρεμή διαδικαστικά θέματα, σημειώνοντας πως «δισταγμοί και καθυστερήσεις δεν είναι πλέον ανεκτά».

«Πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα, κι αυτή είναι η συγκρότηση μιας ισχυρής προοδευτικής παράταξης. Κι ας πάνε οι εκλογές λίγες μέρες μετά», δήλωσε από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης, σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ή να υπονομεύσει το εγχείρημα αυτό για κάτι τόσο μικρό (σ.σ. όπως τα διαδικαστικά)». Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε,εξάλλου, πως «η μεγάλη εικόνα πρέπει να είναι ότι πριν από τις επόμενες εκλογές να υπάρξει ένα ενιαίο σχήμα, μία ηγεσία, θεσμικό όργανο που θα προκύψει από το ιδρυτικό συνέδριο κι ένα προοδευτικό πρόγραμμα. Για να τελειώνουμε μ’ αυτόν τον μικρό δικομματισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.