ΚΟΣΜΟΣ

Νέες κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας προαναγγέλλει ο πρόεδρος Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον θα επιβάλει και νέες κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας.

"Θα επιβάλουμε περισσότερες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα" είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, απαντώντας σε μια ερώτηση που του τέθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του Αφγανιστάν Άσραφ Γάνι στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Για το Αφγανιστάν, ο Τραμπ είπε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα αυτή "περισσότερο καθοδηγούν" παρά μάχονται.

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης είπε λίγο νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters ότι ο πρόεδρος θα κάνει μια ανακοίνωση σχετικά με την Πιονγκγιάνγκ κατά τη διάρκεια του γεύματος που θα έχει με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν και τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.

Σύμφωνα με άλλον αξιωματούχο, η ανακοίνωση αυτή θα αφορά τις κυρώσεις σε βάρος της Β. Κορέας, αλλά όχι τον πετρελαϊκό τομέα.

Ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν (το υπουργείο του είναι αρμόδιο για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων) θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 15.00, τοπική ώρα (22.00 ώρα Ελλάδας) ενώ μιάμιση ώρα αργότερα θα ενημερώσει τους δημοσιογράφους και η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι.

Την Τρίτη, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Τραμπ είπε ότι "θα καταστρέψει εντελώς" τη Βόρεια Κορέα αν απειληθούν οι ΗΠΑ και αποκάλεσε "πυραυλάνθρωπο" τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.