ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ντοματοκεφτέδες

Ntomatokeftedes

 

Υλικά

  • 400 γρ. ντομάτες (200 γρ. ψιλοκομμένες και 200 γρ. στον τρίφτη)
  • 180 γρ. κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 10 φύλλα δυόσμο
  • 6-7 φύλλα βασιλικό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα 200 γρ. από τις ντομάτες και τα μυρωδικά.
  • Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, καθώς επίσης και τα υπόλοιπα 200 γρ. από τις ντομάτες.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα παραπάνω υλικά (ντομάτες, κρεμμύδια, κολοκυθάκια, μυρωδικά), ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και σταδιακά το αλέυρι.
  • Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα οι ντοματοκεφτέδες μας και τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Σερβίρουμε συνοδεύοντας τους ντοματοκεφτέδες με γιαούρτι ή τυροκαυτερή.

Πηγή: akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.