ΕΛΛΑΔΑ

Παραδόθηκε στις φλόγες μια κατοικία

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Μάκιστο

Στις αυλές των πρώτων σπιτιών έφτασαν οι φλόγες στη μαρτυρική Μάκιστο της Ηλείας, ενώ κάηκε μία εγκαταλελειμμένη οικία. Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες, οι πυροσβέστες κατάφεραν να απομακρύνουν τον κίνδυνο για το χωριό, ωστόσο θα επιχειρούν όλη νύχτα.

Σε συναγερμό τέθηκε η Πυροσβεστική από νωρίς το απόγευμα ύστερα από τρεις απανωτές πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Ηλεία με πλέον επικίνδυνη εκείνη στην Μάκιστο που ξύπνησε μνήμες 2007. Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των πρώτων σπιτιών ενώ κάηκε μία εγκαταλελειμμένη οικία.

Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφερε η Πυροσβεστική τελικά να απομακρύνει τον κίνδυνο για το χωριό, ωστόσο θα χρειαστεί να επιχειρούν όλη νύχτα, ειδικά τώρα που αποχώρησαν τα αεροσκάφη.

Μετά και από τις ενισχύσεις που έφτασαν στο σημείο, πλέον επιχειρούν 62 άντρες με 31 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 7 οχήματα ΟΤΑ.

Την ίδια ώρα, σχεδόν οριοθετημένες είναι οι άλλες δύο πυρκαγιές στην Ηλεία που βρίσκονται μακριά από κατοικημένες περιοχές και συγκεκριμένα, στο Κακοτάρι και στο Αγραπιδοχώρι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και μία νέα πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στο χωριό Βασιλική, μεταξύ Τρικάλων και Καλαμπάκας, επίσης κοντά στον οικισμό. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρο, ενώ δύο αεροσκάφη πρόλαβαν και πραγματοποίησαν μερικές ρίψεις νερού πριν πέσει η νύχτα και αναγκαστούν να αποχωρήσουν.

Παράλληλα μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πετανοί Κεφαλονιάς μακριά από κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα και μεταφέρουν πως εμφανίζει καλύτερη εικόνα.

Σε εξέλιξη πυρκαγιές αλλά με πολύ βελτιωμένη εικόνα που βαίνει προς οριοθέτηση βρίσκονται:

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, χθες το μεσημέρι στην περιοχή, Βαθύλακος Δράμας. Πλέον η φωτιά έχει περιοριστεί σε κορυφογραμμή και αντιμετωπίζεται. Στο σημείο επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη PZL.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, χθες το μεσημέρι στην περιοχή, Λουτρά Σιδηροκάστρου στις Σέρρες. Έχει μείνει ένα μέτωπο μακριά από την κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα. Η πυρκαγιά κινήθηκε αρχικά πολύ κοντά στα σπίτια, όμως το μέτωπο στο σημείο αντιμετωπίστηκε από χθες και έτσι οι υπόλοιπες εστίες κινήθηκαν μακριά από την κατοικημένη περιοχή. Μάλιστα, χθες το απόγευμα περίπου 70 πελάτες ξενοδοχείου στα Λουτρά, εκκένωσαν ξενοδοχείο της περιοχής και απομακρύνθηκαν για καθαρά προληπτικούς όμως λόγους και εξαιτίας των καπνών. Στο σημείο επιχειρούν 25 άντρες της Πυροσβεστικής με 12 οχήματα.

Οριοθετημένες, χωρίς ενεργό μέτωπο και με μικροεστίες είναι:

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην περιοχή, Λιβάδι του Δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης, κοντά στην κατοικημένη περιοχή, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσουν σπίτια, χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών, ενώ οι ρίψεις νερού που έγιναν νωρίς το πρωί από αέρος ήταν καθοριστικές. Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση, το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Κούτσι Νεμέας, στην Κόρινθο. Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 86 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 32 οχήματα και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί:

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Σιδηρόνερο του νομού Δράμας

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή, Κοιλιωμένο Ζακύνθου. Στο σημείο παραμένουν για προληπτικούς λόγους 27 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή, Λιμνιά Καβάλας. Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 22 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 5 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση χθες στο μεσημέρι, στην περιοχή Μόλα Καλύβα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.  Χθες το απόγευμα, η φωτιά έφτασε μία ανάσα από τα σπίτια, ενώ οι κάτοικοι έβγαλαν όλη τη νύχτα έξω από τα σπίτια τους και βοηθούσαν και εκείνοι στο έργο της κατάσβεσης. Μάλιστα, χθες το απόγευμα σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ένα σπίτι υπέστη σοβαρές ζημιές και συγκεκριμένα στην κεραμοσκεπή και στην πέργκολα. Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο ελικόπτερα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση, χθες το μεσημέρι στην περιοχή, Καναβάρι Θήβας.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, το μεσημέρι της Τετάρτης, στην περιοχή Μονή Αγκαράθου Ηρακλείου.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή, Σιμωτάτα Κεφαλονιάς.

Υψηλός δείκτης επικινδυνότητας σήμερα για τα Δωδεκάνησα

Σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (κατηγορίας κινδύνου 3) για το νομό Δωδεκανήσου.

πηγή: news247

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.