ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Πανακότα με μαριναρισμένες φράουλες

 

Υλικά

  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 ½ κ.σ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 1 φλ. + 1 φλ. κρέμα γάλακτος, σε 2 δόσεις
  • 1 ¼ φλ. γιαούρτι
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • 1 λουβί φρέσκιας βανίλιας
  • 2 φλ. φράουλες, ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε 2 κ.σ. νερό, προσθέτουμε τη ζελατίνη και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε 1 φλ. κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το ½ φλ. ζάχαρη.

Σχίζουμε το λουβί βανίλιας στη μέση κατά μήκος, αφαιρούμε τους σπόρους και τους ρίχνουμε μαζί με το άδειο λουβί στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αρχίσει να σιγοβράζει η κρέμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το άδειο λουβί της βανίλιας.

Προσθέτουμε τη ζελατίνη στο ζεστό μείγμα κρέμας και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί εντελώς.

Ρίχνουμε το μείγμα ζεστής κρέμας-ζελατίνης στο μπολ με το μείγμα κρέμας- γιαουρτιού και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Χωρίζουμε το μείγμα σε ποτήρια σερβιρίσματος, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή ακόμη και για ολόκληρο το βράδυ.

Λίγο πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε σε ένα μπολ τις φράουλες, το βαλσαμικό ξύδι, την 1 κ.σ  ζάχαρη, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.

Γαρνίρουμε με τις μαριναρισμένες φράουλες και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.