ΕΛΛΑΔΑ

Έχουν καεί 10.000 ελιές και 100 αιγοπρόβατα

Προώθηση των διαδικασιών για αποζημίωση πληγέντων από την πυρκαγιά στον δήμο δυτικής Αχαΐας

Άμεσα πρόκειται να προωθηθούν όλες οι διαδικασίες, ώστε να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί, οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι της δυτικής Αχαΐας, που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά, ανέφεραν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκος Αντώνογλου και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Σταύρος Βέρρας, έδωσε με αριθμούς το μέγεθος των ζημιών, λέγοντας πως «έχουν καεί 10.000 ελιές και 100 αιγοπρόβατα».

Στην τοποθέτησή του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας είπε πως «οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι περιμένουν άμεσα την καταβολή των αποζημιώσεων, καθώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ζήσουν τις οικογένειές τους», ενώ, όπως πρόσθεσε, «εμείς ως Περιφέρεια και ο δήμος Δυτικής Αχαΐας θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των κατεστραμμένων υποδομών μέσα από συγκεκριμένα κονδύλια».

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Νίκος Αντώνογλου και ο Θεοφάνης Κουρεμπές επισκέφθηκαν τις καμένες περιοχές στον δήμο δυτικής Αχαΐας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.