ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορυχείο Ολυμπιάδας

Σταθάκης για Eldorado: Σε μια-δύο ημέρες δίνουμε τις άδειες για την Ολυμπιάδα

Τη χορήγηση των τριών αδειών για να λειτουργήσει πλήρως το ορυχείο στην Ολυμπιάδα ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τους μεταλλωρύχους που πολιορκούν από το πρωί της Τρίτης στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σε μια κίνηση που είναι άγνωστο αν αποτελεί «κωλοτούμπα», ελιγμό, προσπάθεια διευθέτησης ή blame game, ο κ. Σταθάκης ανακοίνωσε ότι οι άδειες θα χορηγηθούν σήμερα-αύριο προσθέτοντας ότι «οι εξελίξεις γύρω από το θέμα της πορείας χειρισμού από την πλευρά της κυβέρνησης και καταλήξαμε σε αυτό που είχαμε προαναγγείλει».

Την ίδια ώρα ωστόσο ανακοίνωσε ότι για το θέμα των Σκουριών όπως και το θέμα που υπάρχει σε εκρεμμότητα για την καθετοποίηση της μεταλλουργίας θα ξεκινήσει η διαδικασία της διαιτησίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας σήμερα συνεδριάζει την ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που είναι αρμόδιο για τη διαδικασία της διαιτησίας. Η διαδικασία, όπως είπε, θα είναι τρίμηνη και θα επιλύσει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν από την εταιρεία σε σχέση με τη σύμβαση.

«Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και καταλήξαμε σε ένα κοινό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούμε» κατέληξε ο κ. Σταθάκης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.