ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην μάχη για την εκλογή αρχηγού στην Κεντροαριστερά

Τα επιτελεία των υποψηφίων

fofi kaminis theodorakis theoxaropoulos

Τα επιτελεία τους ‘χτίζουν’ σιγά σιγά οι υποψήφιοι αρχηγοί του νέου φορέα στην Κεντροαριστερά. Παράλληλα, ο ένας μετά τον άλλο, πολλά στελέχη, παίρνουν …θέση στο πλάι κάποιου υποψηφίου.
Ειδικότερα, την Φώφη Γεννηματά στηρίζει η πλειοψηφία των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μεταξύ των οποίων φέρεται να είναι και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ φιλικά διάκειται και ο Κώστας Σκανδαλίδης. Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος δείχνει να βρίσκεται πιο κοντά στον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ κλειστά κρατά ακόμα τα χαρτιά της η Χαρά Κεφαλίδου. Άγνωστο παραμένει τι θα πράξει στην πορεία προς τις κάλπες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αφού ως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να εκφράσει και το κόμμα του, το οποίο πάντως δεν έχει πάρει ακόμα σχετική απόφαση. Δημοσίως θα αποφύγει να εκφραστεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πράγμα όμως που δεν σημαίνει ότι δεν έχει προτίμηση, ενώ το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα πράξει ο Γιώργος Παπανδρέου, που ακόμα και αν δεν δώσει ‘γραμμή’ στον πρώτο γύρο, δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα κινηθεί υπέρ κάποιου υποψηφίου στον δεύτερο.

Στο μεταξύ, στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά, πλην των στενών της συνεργατών και τη Νέα Γενιά, θα βρεθούν παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η Κατερίνα Μπατζελή κ.α., που βρέθηκαν μεταξύ άλλων σε συνάντηση μαζί της την Πέμπτη, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Δημήτρης Λιτζέρης, ο Νίκος Ζαμπουνίδης, καθώς και κορυφαίοι συνδικαλιστές και δήμαρχοι.
Σε ομάδες έχει χωρίσει το δυναμικό του γραφείου του ο Σταύρος Θεοδωράκης. Αυτές θα εμπλουτιστούν τις επόμενες μέρες από επιστήμονες και μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου. Μέχρι αυτή την ώρα, πάντως, στο επιτελείο του βρίσκει κανείς την πλέον στενή του συνεργάτη Λίνα Παπαδάκη, τον εκπρόσωπο Τύπου του Ποταμιού Δημήτρη Τσιόδρα, τον καθηγητή ΑΠΘ και πρώην επιστημονικό σύμβουλο της Prorata, Γιάννη Κωνσταντινίδη, την εκπρόσωπο της καμπάνιας Ζωή Αποστολοπούλου, τον Γραμματέα Πολιτικού Γιώργο Μαυρωτά και τον Γραμματέα Οργανωτικού Γιώργο Γκαρή, καθώς επίσης και τους εκπροσώπους του Ποταμιού στην Επιτροπή Αλιβιζάτου, Παντελή Αβραμίδη και Αλέξανδρο Κατσαντώνη.
Αρκετοί δήμαρχοι στοιχίζονται πίσω και από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, το στενό επιτελείο του οποίου απαρτίζεται από 40ηδες. Υπεύθυνος της καμπάνιας του είναι ο Μιχάλης Στάγκος, υπεύθυνος Οργανωτικού ο Στέφανος Παραστατίδης, γιος του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, και υπεύθυνος για τη διαμόρφωση θέσεων ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος.
Μεταξύ των στενότερων συνεργατών του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ ΝίκουΑνδρουλάκη, βρίσκεται ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, η δικηγόρος Νανά Βρυώνη, ο αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Νίκος Μήλης, η δικηγόρος και πρόεδρος του Ά διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων Έλενα Αναστασίου, ο πολιτικός επιστήμονας Βασίλης Αλεβιζάκος που έχει αναλάβει και το πρόγραμμα, και ο Δημήτρης Καρέλας που ανέλαβε την ευθύνη να συντονίσει τα στελέχη της Ελιάς που στηρίζουν την υποψηφιότητα Ανδρουλάκη.
Σε στενούς του φίλους από τον ακαδημαϊκό χώρο, τα κινήματα πολιτών και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στηρίζεται ο Γιάννης Μανιάτης, που πλαισιώνεται ακόμα από σειρά εθελοντών. Στους στενούς συνεργάτες του, ο Γραμματέας Ανασυγκρότησης Υπαίθρου του ΠΑΣΟΚ Μόσχος Κορασίδης, ο επίκουρος καθηγητής ΕΚΠΑ Κώστας Τριάντης, που τον εκπροσωπεί στην Επιτροπή Αλιβιζάτου, ο ακαδημαϊκός Κώστας Μαθιουδάκης, η Ρούλα Κορδού και η δημοσιογράφος Ουρανία Καργούδη.
Στην στενή ομάδα συνεργατών του Γιάννη Ραγκούση, είναι ο εκπρόσωπος Τύπου της καμπάνιας Γιώργος Πίτσος, η εκτελεστική διευθύντρια Αμαλία Καλούση, ο υπεύθυνος Επικοινωνίας Ηλίας Πατλάκας και η κειμενογράφος Ελίνα Κρομμύδα.
Την ευθύνη της καμπάνιας του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου έχει αναλάβει η δημοσιογράφος Ιωάννα Κατσουλώτου, ενώ υπεύθυνος για τα πολιτικά κείμενα είναι ο Νίκος Μουρούτσος. Στο πλάι του πρώην υπουργού είναι ασφαλώς ο επιστήθιος πολιτικός του φίλος Μιχάλης Κατρίνης, καθώς και ο Χάρης Κονδύλης και ο Σπύρος Φράγκος.
Επικεφαλής Διαχείρισης της υποψηφιότητας του προέδρου της ΕΔΕΜ Απόστολου Πόντα, είναι ο Νίκος Ιωσήφ, ενώ στο επιτελείο του βρίσκει κανείς τον ΓΓ της ΕΔΕΜ Κωστή Παπαγιαννάκη, τον υπεύθυνο Επικοινωνίας Θανάση Σακκά, τους Γωγώ Καζά, Γιάννη Ακρίβο, Διονύση Μαντέλη, Ιάκωβο Ζουρνατζή και Νάντια Σαλμάν.
Το δικό τους επιτελείο ετοιμάζουν, τέλος, λίγο μετά τον αιφνιδιασμό με την κατάθεση της υποψηφιότητάς τους ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Γάτσιος και ο επικοινωνιολόγος Δημήτρης Τζιώτης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.