ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε άγνωστο χρόνο...

Την επιστροφή των επιπλέον εισφορών σε 1 εκατ. συνταξιούχους υποσχέθηκε ο υφυπουργός Εργασίας

Την υπόσχεση ότι κάποια στιγμή στο μέλλον και με... δόσεις θα τους επιστραφούν τα επιπλέον ποσά που παρακρατήθηκαν αδίκως από την εισφορά υπέρ ΕΟΠΠΥ έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, κατά τη σημερινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία συνταξιούχων που πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας.

Με άλλα λόγια, ο κ. Πετρόπουλος έδωσε άλλη μία υποσχετική, χωρίς όμως να λάβει την παραμικρή συγκεκριμένο δέσμευση για το χρόνο επιστροφής των επιπλέον ποσών που αδίκως παρακρατήθηκαν από τους απόμαχους της εργασίας.

Πότε θα ξεκινήσει η επιστροφή των επιπλέον εισφορών στους περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχους; Ουδείς γνωρίζει και προφανώς ο υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος δεν δεσμεύτηκε αφού προηγουμένως θα πρέπει να έχει δώσει την έγκρισή της η Τρόικα...

Εδώ και χρόνια από 1/1/2012 έως και 30/6/2016, τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η σημερινή εφάρμοζαν τον Νόμο 2084 του 1992 εσφαλμένα, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να χάνουν κάθε μήνα σημαντικά ποσά από τη σύνταξή τους.

Με διάταξη του ν.4387/2016 (άρθρο 44) αποκαταστάθηκε ο τρόπος παρακράτησης της εισφοράς ασθενείας για το παραπάνω χρονικό διάστημα και ως βάση υπολογισμού της κράτησης προσδιορίστηκε το μεικτό ποσό της σύνταξης, αφού όμως αφαιρεθούν οι μνημονιακές περικοπές των νόμων 4024/2011, 4051/2011 και 4093/2012.

Οι συνταξιούχοι ωστόσο διεκδικούν και τα ποσά που έχουν παρανόμως εισπραχθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, ο επανυπολογισμός της εισφοράς των συνταξιούχων υπέρ ασθενείας σε είδος θα αφορά συντάξεις με ημερομηνία έκδοσης έως και 30/6/2016. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, αφού επαληθεύσουν τα ποσοστά και τη βάση υπολογισμού, θα επιστρέψουν τη θετική διαφορά στους δικαιούχους- συνταξιούχους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.