ΚΟΣΜΟΣ

Βρήκε αγοραστή

Το μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο πουλήθηκε έναντι 44 εκατ. ευρώ

Το μεγαλύτερο διαμάντι που έχει εξορυχθεί εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, πέρασε στα χέρια του νέου του ιδιοκτήτη. Για να το αποκτήσει κατέβαλε το ποσό των 44 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου 45.000 ευρώ για κάθε του καράτι.

Τo Lesedi La Rona ή «Φως μας», όπως ονομάζεται στην γλώσσα Tswana που μιλούν στην Μποτσουάνα, είναι ελάχιστα μικρότερο από ένα μπαλάκι του τένις και βάρος 1.109 καράτια, αναφέρει το Bloomberg.

Το διαμάντι είχε εξορυχθεί από την εταιρεία Lucara Diamond Corp που εδρεύει στο Βανκούβερ. Πέρυσι, η εταιρεία δεν είχε καταφέρει να το πουλήσει σε δημοπρασία του Sotheby’s στο Λονδίνο. Φέτος ωστόσο στάθηκε πιο τυχερή. Νέοι ιδιοκτήτες της πολύτιμης πέτρας η εταιρεία Graff Diamonds.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο διαμάντι εδώ και έναν αιώνα και μόλις το δεύτερο μεγαλύτερο στην ιστορία, μετά το Cullinan, τον 3.106 καρατίων πολύτιμο λίθο που βρέθηκε στη Νότια Αφρική το 1905. Το Culligan είχε σπάσει σε δύο κομμάτια το Μεγάλο Αστέρι της Αφρικής και το Μικρότερο Αστέρι της Αφρικής που αποτελούν τα Crown Jewels της Βρετανίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.