ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών θέλει ο Ανδρουλάκης

Ζητά …πολιτικοποίηση της διαδικασίας

Στην ‘ανατροπή’ των σημερινών πολιτικών συσχετισμών, βάζει τον πήχη ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα στην Κεντροαριστερά, Νίκος Ανδρουλάκης, που μιλώντας στον Σκάι, έθεσε ως στόχο η παράταξή του να μην γίνει δεκανίκι ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ, περιγράφοντας παράλληλα ως βασική του επιδίωξη, η παράταξη να φέρει κάτι καινούριο στον τόπο. 

Ειδικά για το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και των καθυστερήσεων στη λήψη μίας απόφασης, αλλά και της όλης ‘σύγκρουσης’ στο εσωτερικό του εγχειρήματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιμένει να ζητά …πολιτικοποίηση της διαδικασίας, αφήνοντας να εννοηθεί πως κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώνουν με τα διαδικαστικά ζητήματα και να μιλήσουν επί της ουσίας για τις θέσεις τους, επί των οποίων και θα κριθούν όλοι οι υποψήφιοι. Υποστηρίζοντας πως αν δεν πολιτικοποιηθεί η διαδικασία, υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε μία ‘πασαρέλα υποψηφίων’, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιμένει στην ανάγκη διατύπωσης θέσεων από όλους. Για αυτό και πρότεινε να διεξαχθούν αρκετά ντιμπέιτ, δημόσια, στις μεγάλες πόλεις της χώρας ώστε όλοι οι υποψήφιοι να δεσμευτούν για τις θέσεις τους αναφορικά τόσο με το μέλλον του χώρου, όσο όμως και με εκείνο της χώρας.

Παίρνοντας θέση στη συζήτηση που γίνεται γύρω από τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο υποψήφιος για την ηγεσία του χώρου είναι σαφής. Εκτιμά ότι την σχετική απόφαση θα την πάρουν οι πολίτες στις εκλογές, τονίζοντας μάλιστα ότι η όλη συζήτηση σε αυτή τη συγκυρία δεν δείχνει παρά …περιφρόνηση της βούλησης του λαού.

Υποστηρίζοντας πως ο πολίτης δεν εμπιστεύεται τα κόμματα και πως η Ελλάδα έχει έλλειμμα Δημοκρατίας γιατί τα κόμματα δεν λειτουργούν με όρους διαφάνειας και σεβασμού στους θεσμούς του κράτους, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι μία ριζοσπαστική ανανέωση προσώπων, αλλά και ήθους και πολιτικής ατζέντας, θα μπορέσει να δημιουργήσει μία παράταξη που θα λειτουργεί με ευρωπαϊκά πρότυπα, θα σέβεται τους θεσμούς και θα είναι το όχημα για να αποκτήσει η χώρα μας μία ποιοτικότερη Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.