ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο

«Ζωντανεύει» η τραγωδία με τους γονείς που πνίγηκαν για να σώσουν τα παιδιά τους

Σαράντα ημέρες πέρασαν από τότε που δύο νέοι άνθρωποι χάθηκαν στην παραλία του Γεροποτάμου στο Ρέθυμνο, στην προσπάθεια τους να σώσουν τα παιδιά τους, που κινδύνευαν στη φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Η 37χρονη Κατερίνα και ο 35χρονος Βενιζέλος, αψηφώντας τον κίνδυνο για τη ζωή τους, βούτηξαν στη θάλασσα για να σώσουν τα παιδιά τους , βυθίζοντας για πάντα στο πένθος τις οικογένειες τους.

Τραγικές φιγούρες τα παιδιά και των δύο, τα οποία είδαν τους γονείς τους να “χάνονται” μπροστά στα μάτια τους μέσα στα κύματα.
Ο πόνος της οικογένειας της άτυχης Κατερίνας παραμένει ανείπωτος, μη μπορώντας να πιστέψουν πώς η μοναχοκόρη τους έφυγε τόσο ξαφνικά και άδικα από τη ζωή στην προσπάθεια της να σώσει τον 10χρονο γιο της.

Οι συγγενείς της τελούν στη μνήμη της σήμερα το πρωί 40ήμερο μνημόσυνο από τον Ιερό Ναό της Παναγίας στις Πάνω Αρχάνες, ενώ το μνημόσυνο για τον 35χρονο Βενιζέλο τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου από τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Ρογδιά.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν, όταν εκείνο το απόγευμα της Τρίτης δύο από τα τέσσερα παιδιά, που είχαν πάει μαζί με τους γονείς τους για κατασκήνωση στην παραλία Γεροποτάμου, μπήκαν στη θάλασσα.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, που έπνεαν στην περιοχή τα παιδιά άρχισαν να παλεύουν με τα κύματα, χωρίς να μπορούν να βγουν έξω από το νερό.
Τότε οι δύο γονείς, χωρίς δεύτερη σκέψη, έπεσαν στη θάλασσα για να σώσουν τα παιδιά. Επρόκειτο για την κόρη του Βενιζέλου και το γιο της Κατερίνας.

Άλλοι λουόμενοι έσπευσαν κι αυτοί να βοηθήσουν, ανασύροντας σώα και αβλαβή τα δύο μικρά παιδιά, αλλά όχι και τους άτυχους γονείς. Λίγο αργότερα οι δύο 35χρονοι ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους μέσα από τη θάλασσα.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τους μετέφερε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου οι γιατροί κατέβαλαν κάθε προσπάθεια, προκειμένου να τους κρατήσουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς ήταν ήδη αργά.
ΠΗΓΗ: cretapost.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.