ΕΛΛΑΔΑ

Οι τελευταίες εξελίξεις

Ανατροπή: Ξεσπάει η αδερφή της 32χρονης κατά του πατέρα τους

Κατά του πατέρα τους ξεσπά στο Facebook η αδελφή της άγριας δολοφονημένης 32χρονης εφοριακού στο Β' νεκροταφείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας έχει καταγγείλει ότι η Θεοδώρα Ζέμπερη χειριζόταν περίεργες υποθέσεις, όπως αυτήν της λίστας Λαγκάρντ και άλλες "βαριές υποθέσεις". Είχε καλέσει μάλιστα το ΣΔΟΕ να τις δώσει στη δημοσιότητα.

Όμως, η αδερφή της Δώρας, η Κωνσταντίνα χαρακτηρίζει τον πατέρα τους "τέρας" και καταγγέλλει ότι η Δώρα πλήρωνε τα χρέη του ενώ δεν είχαν καμία σχέση μαζί του.

"Αίσχος φτου σου ξεφτίλα, αυτός δεν είναι πατέρας είναι τέρας, χρόνια τώρα δεν είχαμε καμία σχέση και η αδελφή μου πλήρωνε τα χρέη του και βοηθούσε σε όλα στο σπίτι μας" έγραψε.

thema

Μετά από λίγη ώρα η αδελφή της 32χρονης "κατέβασε" από το προφίλ της τη σχετική ανάρτηση.

Σε νεότερη ανάρτηση ανέφερε: «Σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματά σας βοηθήστε όποιoς μπορεί να βρεθεί ο δολοφόνος του αγγέλου μας, δικαιώστε την ψυχή της αδελφής μου».

thema1

Τρία τα βασικά σενάρια για τη δολοφονία

Προσωπικά κίνητρα, επίθεση ψυχοπαθούς ακόμη και το πιο ενδεχόμενο της ληστείας μετά φόνου βλέπουν τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, πίσω από την άγρια δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, μέσα στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών στο Γαλάτσι.

Η άτυχη κοπέλα έχει δεχθεί τουλάχιστον 14 μαχαιριές, στο στήθος, την πλάτη, την κοιλιακή χώρα, αμυντικά τραύματα στα χέρια, ακόμη και το πρόσωπο, κάτι που αναδεικνύει προσωπικό μένος ή διαταραγμένη προσωπικότητα, εκτιμούν αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση.

Πώς έγινε η δολοφονία

Η πρώτη επίθεση φαίνεται να σημειώθηκε δίπλα στον τάφο παιδικού της φίλου, Γιάννης Καυκιάς, με τον οποίο διατηρούσε προσωπική σχέση, που έχασε τη ζωή του πριν από μερικούς μήνες σε εργατικό ατύχημα. Εκεί φαίνεται να υπάρχουν ίχνη πάλης και άμυνας του θύματος, όπου έπεσαν τα λουλούδια που ήθελε να βάλει στον τάφο και το μπουφάν που κρατούσε. Οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν τα προσωπικά αντικείμενα της 32χρονης, τα οποία φέρεται να είχε πάρει μαζί της, φεύγοντας από το σπίτι της.

Η άτυχη κοπέλα φαίνεται να καταδιώχθηκε από τον δράστη ή εκείνος την έσυρε σε μια απόσταση τουλάχιστον 80 μέτρων από το σημείο της αρχικής επίθεσης, όπως φανερώνεται από την... διαδρομή του αίματος. Εκεί φαίνεται να κάλεσε σε βοήθεια, και ήρθε δίπλα της ένας πολίτης και ο ιερέας του νεκροταφείου, ο οποίος την γνώριζε από τις τακτικές επισκέψεις που είχε εκεί για να φροντίζει τον τάφο του φίλου της. Η άτυχη κοπέλα ξεψύχησε λίγο αργότερα.

Ισχυρό άλλοθι ο πρώην σύντροφός της

Οι αστυνομικοί κάλεσαν για κατάθεση τον τελευταίο σύντροφό της, αστυνομικός σύμφωνα με πληροφορίες, με τον οποίο σχεδίαζαν να παντρευτούν αλλά διέκοψαν τη σχέση τους πριν από ένα περίπου χρόνο. Εκείνος, όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές, φέρεται να έχει ισχυρό άλλοθι για την παρουσία του σε άλλο χώρο κατά το χρονικό διάστημα της άγριας δολοφονίας.

Φύλλο και φτερό το κινητό της και τα social media

Τα αρμόδια στελέχη της αστυνομίας από την άρση απορρήτου θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν τις τελευταίες επικοινωνίες της, SMS, emails και περιήγηση σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αναζητώντας υπόπτους μέσα από αυτές.

Πρόσωπο-κλειδί άντρας που είχε απορρίψει

Οι τελευταίες ενδείξεις μιλάνε για ένα άτομο που είχε απορριφθεί ερωτικά από την νεαρή εφοριακό και που ίσως να ασκούσε πίεση πάνω της, με φίλους και συνεργάτες της να αποκαλύπτουν ότι το τελευταίο διάστημα ήταν αναστατωμένη και ιδιαίτερα προβληματισμένη.

Ετσι, η αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο η νεαρή γυναίκα να είχε συνδεθεί ερωτικά με κάποιον άντρα το τελευταίο διάστημα και στη συνέχεια να μετάνιωσε και να τον απέρριψε.

Το σενάριο αυτό ενισχύεται από ανάρτηση της εφοριακού στοfacebook στα τέλη Αυγούστου, στην οποία ανέφερε: «Απορώ τι είχα πάρει τότε που συστηθήκαμε και χάρηκα που σε γνώρισα».

Γι' αυτό το λόγο οι αστυνομικοί κάνουν... φύλλο και φτερό τα προφίλ της άτυχης εφοριακού στα κοινωνικά δίκτυα, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο που θα τους οδηγήσει στον άγνωστο αυτό άντρα.

Πατέρας δολοφονηθείσας: Ήταν πληρωμένος δολοφόνος

«Να βγει το ΣΔΟΕ και να πει τι υποθέσεις είχε το κορίτσι στα χέρια του», ζήτησε ο πατέρας της 32χρονης Δώρας που δολοφονήθηκε χθες το απόγευμα μέσα στο Β Νεκροταφείο Αθηνών.

Όπως είπε ο ίδιος σε δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες, η κόρη του ήταν στο Δικαστικό Τμήμα του ΣΔΟΕ και είχε κατά καιρούς δεχθεί απειλές, όχι όμως τώρα τελευταία. «Είχε τη λίστα Λαγκάρντ και άλλες 5-6 λίστες με όλα τα λαμόγια», είπε μεταξύ άλλων.

«Ήταν πληρωμένος δολοφόνος», είπε ο τραγικός πατέρας, συμπληρώνοντας ότι «ορκίζομαι στον τάφο του παιδιού μου ότι θα μπω μέσα στη φυλακή και θα τον σκοτώσω».

Η διευθύντρια της Α’ ΔΟΥ Πειραιά Α.Γερακούδη, μιλώντας με τη σειρά της στον ΑΝΤ1, έκανε λόγο για μία από τις «συναδέλφους, που θέλεις να υπηρετήσεις μαζί τους».

Διευκρίνισε ότι η κοπέλα εργαζόταν στο τμήμα των Ελέγχων, αρνήθηκε ωστόσο να υποστηρίξει ή να διαψεύσει τις καταγγελίες του πατέρα της, σημειώνοντας ότι αυτά είναι θέματα των Αρχών.

thema6

Ιερέας: Είπε «βοήθεια» και ξεψύχησε

Στις τελευταίες στιγμές της 32χρονης εφοριακού μέσα στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών στα Πατήσια, αναφέρθηκε ο εφημέριος πατήρ Θεόδωρος Γεωργόπουλος, μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες.

Όπως είπε, ένα παλικάρι βρήκε πρώτο την κοπέλα, που προσπάθησε να καθίσει σε ένα τάφο, όμως όντας πολύ αδύναμη από τις μαχαιριές, έπεσε κάτω. «Όταν πήγα εγώ εκεί της λέω "Θοδώρα τι κάνεις;", ανέφερνε και ξεψυχούσε», είπε ο πατέρας Θεόδωρος και στο σημείο αυτό ξεψύχησε. Δεν πρόλαβε να πει τίποτα, παρά μόνο «βοήθεια»...

Ο ιερέας δήλωσε ακόμα πως γνώριζε την 32χρονη Θεοδώρα Ζέμπερη καθώς εδώ και λίγους μήνες, πήγαινε συχνά στο νεκροταφείο. Είχε χάσει έναν στενό της φίλο και αυτό της είχε στοιχίσει, εξήγησε ο ίδιος, ο οποίος μάλιστα την είχε συμβουλεύσει να λάβει και ιατρική βοήθεια για τα όσα αισθανόταν. Πράγματι, λίγο αργότερα που την ξανασυνάντησε, του εκμυστηρεύτηκε ότι είχε δει ψυχίατρο. Έκτοτε ερχόταν τακτικά στο νεκροταφείο, είπε, αλλά δεν είχε τύχει να ξανασυζητήσουν σχετικά.

Όπως ενημέρωσε ο ιερέας, την ώρα της δολοφονίας, γύρω στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, στο νεκροταφείο βρίσκονταν 4-5 άτομα, όλα μακριά από το σημείο του εγκλήματος. Επίσης είπε πως από μπροστά, ο τοίχος της περίφραξης του νεκροταφείου είναι ψηλός, προς τα πίσω όμως η μάντρα χαμηλώνει και από τα σύρματα μπορεί πιο εύκολα να μπει και να βγει κάποιος.

thema7

ΑΑΔΕ: Οι υπηρεσίες μας στη διάθεση της Αστυνομίας

Στη διάθεση των διωκτικών αρχών για κάθε πληροφορία που ενδέχεται να βοηθήσει στη διελεύκανση της άγριας δολοφονίας της εφοριακού, Θεοδώρας Ζέμπερη, είναι οι υπηρεσίες του ΑΑΔΕ, σύμφωνα με τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή.

Ο κ. Πιτσιλής δήλωσε αναλυτικά: «Είμαστε συγκλονισμένοι από τη βάναυση δολοφονία της υπαλλήλου μας Θεοδώρας Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Επικοινώνησα εχθές το βράδυ, αμέσως μόλις πληροφορήθηκα το τραγικό περιστατικό, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και του ανέφερα ότι οι υπηρεσίες μας είναι στη διάθεση των διωκτικών αρχών της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να παράσχουν κάθε πληροφορία, που θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαλεύκανση του στυγερού αυτού εγκλήματος.

Βαθύτατα συλλυπητήρια, εκ μέρους όλου του προσωπικού της Α.Α.Δ.Ε., στην οικογένεια και τους οικείους της αδικοχαμένης συναδέλφου μας».

thema8

Η τελευταία της ανάρτηση στο facebook:

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.