Neo

Απαγορευμένο…

Έτσι περιγράφει το να πει κανείς ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε κάτι καλό», ο αδερφός του προέδρου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και συγγραφέας, Νίκος Παπανδρέου.
Δίνοντας συνέχεια στο άρθρο του με τίτλο «Ώστε θέλετε την ψήφο των Παπανδρεϊκών» στην «Οικονομική Επιθεώρηση», ο Νίκος Παπανδρέου δήλωσε στο ραδιόφωνο του Σκάι πως είναι ευκαιρία να γίνουν ερωτήσεις για την περίοδο που είχε κυβερνήσει ο Γιώργος Παπανδρέου. Θυμίζοντας ότι «ο τρίτος Παπανδρέου είχε μία ανώμαλη προσγείωση από την εξουσία», παρατήρησε ότι πολλοί αναφέρονται στο έργο που έγινε επί διακυβέρνησής του, κανείς όμως στο όνομά του. «Είναι ευκαιρία αντί να κρύβονται, να λένε ότι έκανε το Opengov, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το πολύ σπουδαίο έργο της Διαύγειας. Ας πούνε ότι έκανε αυτά τα πράγματα ο Γιώργος Παπανδρέου αν θέλουν να διεκδικήσουν την ψήφο των Παπανδρεϊκών», υποστήριξε, παρατηρώντας ότι «έχει γίνει σχεδόν απαγορευμένο να λένε ότι ‘ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε κάτι καλό’». Σημειώνοντας δε, ότι έχει δημιουργηθεί ένα ‘πέπλο’ που δεν θέλουν να αναφερθούν στο όνομα, μίλησε για …ευκαιρία να πάρουν θέση για όσα έκανε ο πρώην πρωθυπουργός.

16 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Γίνεται διάλογος με ψεκασμένο Μήτρο:

 2. Φαίνεται λοιπόν ότι το «παράδοση εθνικής κυριαρχίας» θα αντικαταστήσει τις αριστεροδεξιές κραυγές «Γερμανοτσολιάδες, «Τσολάκογλου» και «πρωδώταις»που μάλλον φθίνουν… Αν και πάντα η μεταπολεμική δεξιά κατηγορούσε συλλήβδην τους πολιτικούς αντιπάλους της ως εθνικούς μειοδότες, άλλοτε περισσότερο κι άλλοτε (μεταπολιτευτικά) λιγότερο. Απλά από το 2010 τα επαναλαμβάνει και η καμμενο-τσιπρο-αριστερά με προφανή (για τις καρέκλες τους) πολιτικά οφέλη. Όταν βέβαια τους ρωτήσεις, αν προλάβεις, από ποιους, σε ποιους και πώς «παραδόθηκε» η «εθνική κυριαρχία» θα λάβεις τόσων λογιών απαντήσεις, περισσότερες κι από τους ίδιους. Γιατί σχεδόν ποτέ δεν επαναλαμβάνουν, μέσα στο αφηνιασμένο παραλήρημά τους, την ίδια ιστορία…

  • dimitris 15:32 11/10/2017

   Πρός Αναγνώστη. Η παράδοση εθνικής κυριαρχίας γίνεται πάντα από εθελοδουλους προδότες τύπου
   Τσολάκογλου. Η δεξιά είχε στην ιστορία της πολλά τέτοια παραδείγματα, όπως βαρύνεται και με πολλά
   άλλα αμαρτήματα. Ο Τσίπρας καμία μα καμία σχέση δεν έχει με αριστερά, επίσης προδότες είναι όχι
   μόνο αυτοί που παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία αλλά και αυτοί εξίσου που την ανεχτηκαν με αντάλαγμα
   την καρέκλα. Τώρα στο ερώτημα πως παραδόθηκε η εθνική ανεξαρτησία η απάντηση είναι απλή. Με το
   να μην μπορεί το εθνικό κοινοβούλιο να νομοθετήσει οτιδήποτε χωρίς την έγκριση της τρόικας.

   • Το κοινοβούλιο μπορεί να ψηφίσει ό,τι θέλει, ακόμα και μονομερή στάση πληρωμών και διαγραφή του εξωτερικού χρέους. Επειδή όμως όλοι γνωρίζουν πολύ καλά τις συνέπειες όταν δεν θα υπάρξει νέος εύκολος δανεισμός, σπεύδουν ασμένως να υπερψηφίσουν τα μνημόνια που ελληνικές, δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις διαπραγματεύτηκαν με την «καταργημένη» τρόικα (δηλαδή τους θεσμούς ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ στους οποίους η Ελλάδα μετέχει ισότιμα). Και κάθε φορά από χειρότερο σημείο εκκίνησης, γι αυτό και η κάθε συμφωνία είναι δυσμενέστερη για τους πολλούς από την προηγούμενη. Τα περί προδοτών και εθελόδουδων είναι η καλύτερη δικαιολογία όλων αυτών που ασκούν οικονομική και κοινωνική πολιτική σε βάρος των ασθενέστερων και αυτών που πάντοτε (την) πληρώνουν, αφήνοντα άθικτους τους «έχοντες και κατέχοντες» της ελληνικής κοινωνίας – και οικονομικά και θεσμικά. Και όσο περισσότερο ωρύονται για πατριωτισμό τόσο ταξικότερη και ασφυκτικότερη πολιτική ασκούν. Εξασφαλίζει όμως εξουσία γι αυτό και κολλάει γερά στην καρέκλα την «ριζοσπαστική» αριστερά (Τσιπρο-) με την «πατριωτική» δεξιά (-καμμένους). Και επιτρέπει και σε όσους ονειρεύονται την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος (de facto και ίσως και de jure) να εμφανίζονται με την προβιά του φιλοπάτριδος.

    • dimitris 0:17 12/10/2017

     Το κοινοβούλιο μπορεί να ψηφίσει ό,τι θέλει, ακόμα και μονομερή στάση πληρωμών και διαγραφή του εξωτερικού χρέους. Επειδή όμως όλοι γνωρίζουν πολύ καλά τις συνέπειες όταν δεν θα υπάρξει νέος εύκολος δανεισμός, σπεύδουν ασμένως να υπερψηφίσουν τα μνημόνια που ελληνικές, δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις διαπραγματεύτηκαν με την «καταργημένη» τρόικα (δηλαδή τους θεσμούς ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ στους οποίους η Ελλάδα μετέχει ισότιμα).
     =====================================================================
     Το πρόβλημα είναι το χρήμα. Σήμερα το ευρώ είναι συνάλλαγμα. Τι πάει να πει αυτό:
     Ότι μπορείς να το προμηθευτείς με δύο μόνο τρόπους 1) Από τις εξαγωγές προϊόντων και
     2)Από εξωτερικό δανεισμό. Σήμερα από τις εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών είμαστε ίσα βάρκα ίσα νερά για να πληρώνουμε τις εισαγωγές μας. Δανεισμός δεν υπάρχει διότι κανένας δεν μας δανείζει. Γιατί τον Θέλουμε τον δανεισμό; για να πληρώνουμε τόκους και χρεολύσια προηγούμενων δανείων. Μας έχουν πει σε ποιους,
     πότε και γιατί χρωστάμε αυτά τα χρήματα; Όχι ποτέ το μόνο που μας λένε είναι ότι
     χρωστάμε σωρευτικά 320δις Ο μόνος λοιπόν που μας δανείζει είναι η Τρόικα, μα με αντάλλαγμα την εθνική κυριαρχία και την μεταβίβαση σε αυτούς της κρατικής και ιδιωτικής περιουσίας της Ελλάδος και των Ελλήνων. Αυτά θέλουν εξ άλλου διότι το χρήμα που παράγουν όλες οι κρατικές μα και οι εμπορικές τράπεζες είναι αέρας κοπανιστός. Πότε και από τι αυτό το χρήμα αέρας κοπανιστός αποκτά αξία; Αποκτά αξία
     από τον τόκο με τον οποίο διατίθεται. Τι νομίζεις δηλαδή ότι κάνει ο Νράγκι όταν λέγει
     δίνω στην Ελλάδα 10 δις βάζει τις μηχανές και κόβουνε 10δις χαρτονόμισμα; Όχι, κάθεται πίσω από έναν υπολογιστή πληκτρολογεί το νούμερο 1 και πίσω από αυτό τα απαραίτητα μηδενικά και αμέσως δημιουργήθηκαν 10δις από αέρα κοπανιστό. Μα η
     ανάπτυξη θέλει χρήμα; Που μπορεί ένα κράτος εκτός των παραπάνω να βρει χρήμα;
     Ένα κράτος βρίσκει χρήμα από εκεί που το βρίσκει και ο Τραγάκι από αέρα κοπανιστό,
     κάνει δηλαδή με την κεντρική του τράπεζα ότι και ο Ντραγκι παράγοντας το δικό του
     εθνικό νόμισμα. Καμία χώρα στην ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ δεν μετέχει ισότιμα με καμία άλλη χώρα.
     Επειδή είμαι κουρασμένος και εδώ πρέπει να κλείσω ένα πράγμα θα σου πω, μην μπερδεύεις την πατριδοκαπηλία που χρόνια και χρόνια έκανε η δεξιά με όλες τις μορφές
     της με τον πατριωτισμό. Για το δημοκρατικό πολίτευμα θα σου έλεγα να παρακολουθ8ήσεις τα κείμενα και τις συνεντεύξεις του Γιώργου Κοντογιώργη. Δεν
     ανήκει σε κάποιο κόμμα πανεπιστημιακός δάσκαλος είναι.

     • freeman 2:39 12/10/2017

      … οι γνωστές σταλινοΛιακοπουλοmalakies του Καζάκη-ΕΠΑΜ …

   • freeman 19:09 11/10/2017

    ΣταλικοΚουμουνιστοΦασίστες & ΧιτλεροΝαζιστοΦασίστες . . . ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ .
    Και οι δύο ΦΑΣΙΣΤΕΣ μας ζητούν να τους ψηφίσουμε μια φορά , ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ να είναι και η τελευταία φορά που ψηφίζουμε ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ , καθώς την επομένη θα ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ το Κοινοβουλευτικό Πολίτευμα και θα κυβερνούν ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΙ και τα ΣΚΑΤΟΣΟΓΑ τους .
    Και καθόμαστε και αναταλλάσουμε απόψεις . . .με αυτά τα φασισταριά …
    Ρε άντε και gamithite .

 3. Συνωσία της σιωπής. Η πραγματικότητα ομως ειναι σαν τη βελονα στο βαμβακι. Τρυπαει και πονάει. Αν μιλησεις για το εργο του ΓΑΠ θα σε κοιταξουν παραξενα και θα σου πουν «ελα μωρε ο Γιωργακης»
  Τι να πεις που εμεις που για χαρη μας εκακε ο,τι εκανε αγοραζουμε το σκοινι που μας κρεμαζουνε συνεχως; γιωργο με τις τελευταιες σου δοκιμασιες εδειξες την κλαση και το ηθος σου. Κρατα γερά.

 4. «Παράδοση εθνικής κυριαρχίας»…
  Ζούμε ανάμεσά τους…

 5. dimitris 8:50 11/10/2017

  Έναι τυχερός που δεν αναφέρονται στο όνομα του,και οτι ζει σε μια χώρα με πολίτες με μνήμη χρυσόψαρου, διότι η παράδοση της εθνικής κυριαρχίας δεν ισοσκεληζει εκατομύρια opengov.

  • Θ.Τ. 10:18 11/10/2017

   Γιά να καταλάβω. Παράδοση εθνικής κυριαρχίας είναι ο «μοναχικός» και ΕΠΙΤΥΧΗΣ αγώνας αποσόβησης ( 26/10/2011 ) να πέσει η χώρα στο ΒΑΡΑΘΡΟ της δραχμής, για τους αμετανόητους δεξιο»αριστερούς» της «πλατείας» ?. Ως πότε πιά το άσπρο – μαύρο ?

   • freeman 12:17 11/10/2017

    Kαλά αγαπητέ Θ.Τ , ρωτάς ένα σκατοΦΑΣΙΣΤΑΡΑ ? Ενα poutanaki του ναζι-Μπουρδελοξενοδόχου της Βουλής που την μισεί μέν και το 2010-2011 ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΡΙΖΟΣΚΑΤΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΨΕΙ . . . αλλά ΤΩΡΑ τσεπώνει οικογενειακά 20.000 τον μήνα ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ?

   • dimitris 14:06 11/10/2017

    ΘΤ για να καταλάβεις περί εθνικής ανεξαρτησίας παρακολούθησε κάποια ομιλία του συνταγματολόγου
    Κασιμάτη όσο για το ΒΑΡΑΘΡΟ της δραχμής η χώρα έζησε 200 χρόνια με την δραχμή δεν έπαθε και τίποτα, ύστερα 27 χώρες έχουν το ευρώ και είναι στον παράδεισο και όλες οι υπόλοιπες με εθνικά νομίσματα είναι στην κόλαση?

    • Θ.Τ. 14:22 11/10/2017

     Δεν ήταν παράδοση εθνικής κυριαρχιας οι βασιλιάδες, δικτάτορες, μεταξάδες, χούντες, δεξιουρες αλλά και είναι του ΓΑΠ που ΑΠΟΣΩΒΗΣΕ την μεγαλύτερη μεταχουντική καταστροφή, που ήθελαν Σαμαράς, Βενιζέλος, Τσιπρολαφαζανοζωές, Μέρκελ κ.λπ. και που ετοίμασε ο Καραμανλής. Εχεις το δικαίωμα να κλείνεις όσο σφιχτά θέλεις τα μάτια σου με αυτήν την εμφυλιακή ελλαδοκαπηλεία. Αλλά κρίνεσαι όπως και όλοι μας.

     • dimitris 0:23 12/10/2017

      Όταν σου προτείνω να ακούσεις τον Κασιμάτη και μιλάς για βασιλιάδες, δικτάτορες, μεταξάδες, χούντες, δεξιουρες άστο άστο να πάει.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.