ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μπισκότα με πιπερόριζα και κανέλα

Biskota

 

Υλικά

420 γρ. βούτυρο , σε θερμοκρασία δωματίου
160 γρ. καστανή ζάχαρη
1 αβγό
500 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο
1 κ.γ. πιπερόριζα (τζίντζερ) σε σκόνη
λίγη κανέλα, για πασπάλισμα
λίγη ζάχαρη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε δύο ταψιά.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το αβγό, ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και την πιπερόριζα και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά να σταθεί.

Σε ένα μπολ βάζουμε λίγη κανέλα και λίγη καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε περίπου 1 κ.σ. ζύμης και την πλάθουμε σε μπαλάκι.

Τοποθετούμε τα μπαλάκια ζύμης στα ταψιά, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους 5 εκ. και τα πιέζουμε ελαφρά.

Πασπαλίζουμε με το μείγμα κανέλας-ζάχαρης και ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Αφαιρούμε τα ταψιά από το φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα στα ταψιά να κρυώσουν για 5 λεπτά.

Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε σχάρα να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.