ΕΛΛΑΔΑ

Οι εικόνες παραπέμπουν στην άνοιξη του 2016

Χίος: «Κατάληψη» στο λιμάνι έκαναν οι μετανάστες

Εικόνες που είχαν καταγραφεί την άνοιξη του 2016 παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Χιο με μετανάστες και πρόσφυγες να κατακλύζουν το λιμάνι καθώς οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις δεν αρκούν για να τους φιλοξενήσουν.

Όταν είχε παρατηρηθεί το ίδιο φαινόμενο την περσινή άνοιξη οι μετανάστες είχαν τότε προχωρήσει σε αποκλεισμό του λιμανιού, παρεμποδίζοντας την πρόσδεση πλοίων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαμονής τους.

Η κατάσταση, σύμφωνα με το politischios.gr, έχει αρχίσει να γίνεται χειρότερη από το βράδυ της Πέμπτης όταν οικογένειες με μωρά παιδιά βρήκαν καταφύγειο στο χώρο απέναντι από το Λιμεναρχείο.

Μέχρι σήμερα στη Χίο - σε διαφορετικά σημεία - αποβιβάστηκαν συνολικά 377 μετανάστες και πρόσφυγες. Ο αριθμός αυτός είναι αδύνατον να απορροφηθεί από την ΒΙ.Α.Λ. με τους κατοίκους να υποστηρίζουν ότι αν δεν κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες προώθησης του στην ηπειρωτική χώρα το νησί του ανατολικού Αιγαίου να κινδυνεύει με νέες συνθήκες ασφυξίας.

«Είναι ολοκάθαρο, το προσφυγικό ρυθμίζεται αποκλειστικά από την Τουρκία», μονολογούσαν οι λιμενικοί.

Όλοι περιμένουν πλέον τις τυχόν αποφάσεις που θα ληφθούν την προσεχή Δευτέρα σε συνεδρίαση στην Αθήνα για το προσφυγικό πρόβλημα.

4-(1)

pros0

pros01

pros02

5-(1)

pros03

pros04

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.