ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εσωκομματική γκρίνια

Φίλης για F-16: Αγοράζουμε ανταλλακτικά ενώ δεν έχουμε ασθενοφόρα και πυροσβεστικά

Δριμεία κριτική για τη συμφωνία αναβάθμισης των ελληνικών F-16 που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Αλέξη Τσίπρα μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο άσκησε την Παρασκευή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Ο κ. Φίλης έκανε λόγο για στήριξη της Ελλάδας με ανταλλάγματα τα εξοπλιστικά θέτοντας το ζήτημα αν «σε καιρούς δύσκολους μπορούμε να αγοράσουμε αυτά τα όπλα».

«Η εθνική ευθύνη δεν αφορά μόνο την απαραίτητη ανάγκη να υπάρχει εθνική ασφάλεια αλλά να υπάρχει και κοινωνική ασφάλεια. Και σκέφτομαι ότι δίνουμε 2,4 δολάρια ως οροφή λέει για να πάρουμε ανταλλακτικά την ίδια ώρα που δεν έχουμε ανταλλακτικά για τα ασθενοφόρα και πυροσβεστικά» συνέχισε ο πρώην υπουργός Παιδείας στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 24/7.

Στην παρατήρηση, δε, του δημοσιογράφου για τα ανταλλακτικά ο κ. Φίλης συμπλήρωσε με νόημα για να δείξει την ενόχλησή του «μη στρίβετε το μαχαίρι στην πληγή».

Συνεχίζοντας την κριτική του ο Νίκος Φίλης αναρωτήθηκε «με την αναβάθμιση των F16 αλλάζει η ισοορρπία; Να μας πουν οι ειδικοί».

«Μακάρι να τα βλέπαμε νωρίτερα αυτά, δεν τα κουβεντιάσαμε» συμπλήρωσε με νόημα.

Δηλώνοντας αντίθετος με τη λογική των αφοπλισμών ο κ. Φίλης ζήτησε «πολιτικές πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της έντασης» συμπληρώνοντας ότι «το θέμα των εξοπλισμών είναι βασικό και πρέπει να αντιμετωπιστεί από τις δύο χώρες με λογική αποκλιμάκωσης».

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν και κατά πόσο είχε συζητηθεί το θέμα στη Βουλή ο κ. Φίλης κατέληξε με ένα καρφί λέγοντας ότι «έγινε μια συζήτηση στην υποεπιτροπή εξοπλισμών της Βουλής δεν μπήκαν τότε συγκεκριμένα θέματα, τη συμφωνία την ακούσαμε από τα χείλη του Τραμπ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Φίλης τον περασμένο Φεβρουάριο είχε διαρρεύσει- αλλά τελικά δεν κατέθεσε - στη Βουλή μια ερώτηση με τη δική του υπογραφή και άλλων δεκαετριών βουλευτών ζητώντας απαντήσεις για τη δρομολόγηση διαδικασιών για εκσυγχρονισμό των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, για την αγορά από τις ΗΠΑ ενός σμήνους αεροσκαφών stealth τύπου F-35 και την αναβάθμιση των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300.

Δείτε τη συνέντευξη μέχρι το 11ο λεπτό

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.