AUTO - MOTO

Το νέο μεγάλο πολυτελές σεντάν των Ιταλών

Η Alfa Romeo ετοιμάζει την Alfetta

Στις ειδήσεις που δεν θα εκπλήξουν απολύτως κανέναν, συγκαταλέγεται και το ότι τα σχέδια της Alfa Romeo για ένα ηγεμονικό sedan με το διακεκριμένο όνομα Alfetta, που αναμένεται να ανταγωνίζεται τη BMW Σειράς 5 έχουν καθυστερήσει αρκετά.  

Η Automotive News αναφέρει ότι η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία έχει σπρώξει πίσω την κυκλοφορία ενός νέου sedan μέχρι δηλαδή το 2021, περίπου τρία χρόνια αργότερα από ό, τι αρχικά αναμενόταν να φτάσει στην Ευρωπαϊκή αγορά. Το αυτοκίνητο, το οποίο θα μπορούσε να ονομαστεί Alfetta, θα είχε διαμορφώσει ένα σημαντικό μέρος των σημερινών σχεδίων επέκτασης της μάρκας.

Ωστόσο, η καθυστέρηση δεν είναι καθόλου συγκλονιστική, δεδομένης της ιστορίας του επικεφαλής της Alfa και του FCA, Sergio Marchionne, για υπερβολική προβολή αλλά και υποέκδοση.

Alfa-Romeo-Flagship-Sedan-tsiro-640

Αν δεν αλλάξουν τα σχέδια, πιστεύεται ότι το sedan θα μοιραστεί την πλατφόρμα RWB με τη Giulia και τη Stelvio και πιθανότατα θα λάβει την ίδια οικογένεια κινητήρων, συμπεριλαμβανομένου του 2,9 λίτρων twin-turbo V6 βενζίνης που χρησιμοποιεί η Quadrifoglio.

Επιπλέον, είναι πιθανό ότι η Alfetta θα είναι μία από τις πρώτες, αν όχι η πρώτη, Alfa Romeo που θα χρησιμοποιήσει ένα ολοκαίνουργιο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Πέρα από τη σύγκρουση με τη σειρά 5, το ναυαρχικό sedan της Alfa θα πρέπει να ανταγωνιστεί τα Mercedes-Benz E-Class, Audi A6 και Volvo S90, τρία σοβαρά εντυπωσιακά αυτοκίνητα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.