ΚΟΣΜΟΣ

Η κυβέρνηση της Μάλτας επικήρυξε τους δράστες της δολοφονίας της δημοσιογράφου

Αμοιβή 1 εκατομμυρίου ευρώ προσφέρει η κυβέρνηση της Μάλτας ώστε να συγκεντρωθούν πληροφορίες γύρω από τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία που θα οδηγήσουν στην καταδίκη των υπεύθυνων.

«Πρόκειται για υπόθεση εξαιρετικής σημασίας που απαιτεί μέτρα εξαιρετικού χαρακτήρα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της Μάλτας.

Ο πρωθυπουργός Τζόζεφ Μουσκάτ μιλώντας στο κοινοβούλιο την Τετάρτη είπε ότι η θα προσφέρει «σημαντική» αμοιβή σε οποιονδήποτε έχει πληροφορίες για το έγκλημα, αλλά δεν είχε διευκρινίσει το ύψος του ποσού.

Την Πέμπτη, η οικογένειά της ανακοίνωσε ότι πληροφορήθηκε τα σχέδια της κυβέρνησης περί προσφοράς αμοιβής , αλλά αρνήθηκε να τα εγκρίνει.

«Δεν ενδιαφερόμαστε για δικαιοσύνη χωρίς αλλαγή», δήλωσαν οι τρεις γιοι της Καρουάνα Γκαλιζία Μάθιου, Αντριου και Πολ.

«Δεν μας ενδιαφέρει μια καταδίκη και μόνο ώστε οι κυβερνώντες οι οποίοι επιδιώκουν να κερδίσουν από την δολοφονία της μητέρας μας να γυρίζουν και να λένε ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη, πέραν της ποινικής ευθύνης, θα αποδοθεί μόνο όταν όλα αυτά για τα οποία η μητέρα μας έδωσε μάχη αντικαταστήσουν την απέλπιδα κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε», έγραψαν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.