ΕΛΛΑΔΑ

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Λουκά Παπαδήμου μετά την τρομοκρατική επίθεση

Με τον πρεσβευτή της Γερμανίας στην Αθήνα κ. Γένς Πλέτνερ, συναντήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Λουκάς Παπαδήμος στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Σε μια σπάνια δημόσια εμφάνισή του, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα, τον περασμένο Μάιο, όταν εξερράγη παγιδευμένος φάκελος μέσα στο αυτοκίνητό του, με αποτέλεσα να νοσηλευθεί στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του «Ευαγγελισμού» για 35 ημέρες, ο κ. Παπαδήμος συναντήθηκε με τον κ. Πλέτνερ, καθώς διατηρεί άριστες σχέσεις με την γερμανική πλευρά, ήδη από τη θητεία του ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Φρανκφούρτη.

Η δολοφονική επίθεση κατά του κ. Παπαδήμου είχε προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον στο Βερολίνο και την Φρανκφούρτη με την γερμανική κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας Μάρτιν Σέφερ, να την καταδικάζει απερίφραστα, υπογραμμίζοντας τότε, ότι η «γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό του κ. Παπαδήμου και του ελληνικού λαού». Κατά την πολυήμερη νοσηλεία του στον “Ευαγγελισμό” ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας είχε δεχθεί επίσης της επίσκεψη του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) κ. Κλάους Ρέγκλινγκ, με τον οποίο συνδέονται με μακροχρόνια φιλία, καθώς υπήρξαν στενοί συνεργάτες επί, τουλάχιστον 20 έτη.

 

02

 

Η συνάντηση των δύο ανδρών στο κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών είναι η πρώτη τους, καθώς ο πρεσβευτής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, μόλις τον περασμένο Ιούλιο, όταν και ο κ. Παπαδήμος είχε ήδη λάβει το εξιτήριό του από το νοσοκομείο ¨Ευαγγελισμός”.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.