ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ανοίγουμε τις πόρτες της ΝΔ»

Κ. Χατζηδάκης: «Ανοίγουμε το βήμα και αφήνουμε πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Στο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων θα ασχοληθούμε με το κυβερνητικό μας πρόγραμμα και όχι με ιδεολογικά θέματα», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρεται στους στόχους του Συνεδρίου και της ΝΔ μέσα από τις διαδικασίες του, τονίζοντας ότι «ανοίγουμε τις πόρτες και τα παράθυρα της Νέας Δημοκρατίας. Ανοίγουμε το βήμα και αφήνουμε πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ».

Στο ερώτημα αν «πιο ακραίες φωνές, κάποιοι σε αυτές βάζουν ακόμα και τον 'Αδωνι Γεωργιάδη, χωρούν στη ΝΔ», αναφέρει ότι πρόκειται για ένα «πλατύ κόμμα» που έχει φυσικά βουλευτές «με διαφορετικό ύφος και ταπεραμέντο», για να σημειώσει πως «ωστόσο όσοι είμαστε μέσα στο κόμμα δεσμευόμαστε από τις ιδεολογικές αρχές και τις θέσεις του». Συμπληρώνει ότι η ΝΔ είναι το μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα και ότι «επειδή πρόεδρος της ΝΔ είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι αναμφίβολα αστεία η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να τον χαρακτηρίσει τάχα ακροδεξιό».

Ο κ. Χατζηδάκης μιλά για τον Πάνο Καμμένο, αλλά και για τη θέση της ΝΔ στο νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Ειδικότερα, ερωτώμενος για την συνεχιζόμενη ενασχόληση της ΝΔ με τον υπουργό 'Αμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει: «Ο κ. Καμμένος επαναφέρει τον εαυτό του στη δημοσιότητα με όσα πράττει και όσα λέει. Τη μία συνομιλεί με ισοβίτες και την άλλη πάει στο καζίνο. Είναι εικόνα υπουργού αυτή; Είναι εικόνα κυβέρνησης αυτή; Ευτελίζονται όλοι μαζί! Και ο κ. Καμμένος παίρνει στον λαιμό του τον κ. Τσίπρα. Διότι ο πρωθυπουργός έσπευσε να καλύψει πλήρως τον υπουργό του». Προσθέτει ότι «το θέμα, κυρίως, είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, που ανέχεται όλα αυτά».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρει ότι «δεν έχουμε κανέναν λόγο να βάλουμε τους διεμφυλικούς στο περιθώριο» και πως «είναι κατ΄αρχάς ένα ζήτημα ανθρωπιάς». Ωστόσο, προσθέτει ότι «το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρα πολλές ακρότητες και υπερβολές», ότι η ΝΔ άσκησε κριτική και κατέθεσε προτάσεις και πως «γι' αυτό και η ΝΔ επιφυλάχθηκε για τη στάση που θα τηρήσει απέναντι στο νομοσχέδιο». «Στην Ολομέλεια θα δούμε τις αλλαγές που θα φέρει η κυβέρνηση και αναλόγως θα πράξουμε».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.