ΕΛΛΑΔΑ

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ

Καλοκαιρία και ηλιοφάνεια σήμερα - Εως 28 βαθμούς η θερμοκρασία

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα δυτικά νότια τμήματα θα είναι πυκνότερες, αναμένουμε σήμερα.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα σε αρκετές περιοχές θα είναι περιορισμένη. Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν κυρίως στο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα και στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα χώρα από 5 έως 28 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 29, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 12 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 28, στα νησιά του Αιγαίο Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 9 έως 26 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις, ενισχυόμενοι στα Δωδεκάνησα σε μέτριους έως ισχυρούς, 5 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα βόρεια πελάγη ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση.

Στην Αττική θα επικρατήσει καλός και ζεστός καιρό με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις, ενώ νωρίς το πρωί η ορατότητα ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, στο Σαρωνικό από νότιες διευθύνσεις και στο Νότιο Ευβοϊκό βόρειοι βορειοανατολικοί, ενώ από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν παντού σε βορειοδυτικούς σχεδόν μέτριους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες νότιοι με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.