ΕΛΛΑΔΑ

Εκπαιδευμένος τρομοκράτης, που γνωρίζει πώς να μην «καρφώνεται»

Κανόνιζε αιματηρές επιθέσεις από τον Αλεξανδρούπολη ο συλληφθείς τζιχαντιστής;

Στο «μικροσκόπιο» των ελληνικών και ευρωπαϊκών αρχών οι διασυνδέσεις του - Ερευνούν τα τάμπλετ και το κινητό του - Δεν γνώριζε η γυναίκα του πως ο σύζυγός της συμμετείχε σε βασανιστήρια  

Στο μικροσκόπιο των ελληνικών και ευρωπαϊκών αρχών έχουν μπει τα δύο τάμπλετ και το smartphone του 32χρονου Σύρου, προκειμένου να ακτινογραφήσουν οι Αρχές τις επαφές και τις κινήσεις του.

Βασικό μέλημα, είναι να αποκωδικοποιηθούν οι 16 μήνες της παραμονής του στη χώρα μας και να διαπιστωθεί εάν μέσω συνδέσμων ή επαφών κανόνιζε αιματηρές επιθέσεις. Άλλωστε, όπως ο ίδιος υποστήριξε στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς, υπήρξε για δύο μήνες μέλος του ISIS, όμως διαφώνησε με την τακτική τους και αποφάσισε να δραπετεύσει από τη Συρία.

Κάτι που παραδέχτηκε και η σύζυγός του, λέγοντας πως ο άνδρας της «ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους, αλλά στη Συρία -όχι εδώ. Όταν ήρθαμε από την Τουρκία σταμάτησε να εργάζεται για τον ISIS».

Παράλληλα, η ίδια έδειξε να μην γνωρίζει για το φρικιαστικό υλικό με σκηνές βασανισμού που βρέθηκε στο κινητό του. «Δεν υπάρχουν βίντεο, μόνο φωτογραφίες με τους φίλους του» είπε η νεαρή γυναίκα, παρά το γεγονός ότι στα βίντεο που βρέθηκαν στο κινητό του και εκτιμάται ότι τραβήχτηκαν το 2012-2013, εμφανίζεται να συμμετέχει και ο ίδιος στις αποτρόπαιες αυτές πράξεις.

Οι Αρχές, από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα -τον Ιούνιο του 2016- είχαν θέσει σε διακριτική παρακολούθηση τον Σύρο, όμως από τον περασμένο Σεπτέμβριο, που η σύζυγός του κατήγγειλε ενδοοικογενειακή βία, προσπάθησαν να τον εντοπίσουν, προκειμένου να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις του.

Πράγματι, στις αρχές Οκτωβρίου εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη, όμως, από τη φυσική παρακολούθηση δεν προέκυψαν περίεργες συναντήσεις. Ωστόσο, οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για έναν εκπαιδευμένο τρομοκράτη, που γνωρίζει πολύ καλά πώς να παίρνει μέτρα αυτοπροστασίας και να μην «καρφώνεται».

Έτσι, όλο το βάρος πέφτει πλέον στην ανάλυση πειστηρίων (τάμπλετ και τηλεφώνου), για να... ξεκλειδώσουν τις κινήσεις και τα πρόσωπα με τα οποία ερχόταν σε επαφή.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.