ΚΟΣΜΟΣ

Επίσημη ανακοίνωση

Κυβέρνηση Μάλτας: Mε τηλεχειριζόμενη βόμβα σκοτώθηκε η 53χρονη δημοσιογράφος

Σε εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος είχε τοποθετηθεί και ενεργοποιήθηκε με τηλεχειριστήριο από μεγάλη απόσταση, οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα, η έκρηξη στο αυτοκίνητο της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίτζια.
Στην παραπάνω δήλωση προέβη η εκπρόσωπος της μαλτέζικης κυβέρνησης, η οποία τόνισε πως η έρευνα συνεχίζεται και αναζητούνται οι ένοχοι για τη δολοφονία της 53χρονης μπλόγκερ και ερευνήτριας. Η δημοσιογράφος είχε αποκαλύψει σκάνδαλα και παρατυπίες που αφορούσαν το περιβάλλον του σημερινού πρωθυπουργού, καθώς και ονόματα που εμπλέκονταν στην περιβόητη υπόθεση των Panama Papers.

Η Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίτζια αναχώρησε από το σπίτι της το πρωί της Δευτέρας και λίγη ώρα αργότερα έχασε τη ζωή της μετά από ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε στο εν κινήσει αυτοκίνητό της, το οποίο κατέληξε φλεγόμενο σε ένα χωράφι.
Η ανακοίνωση της κυβέρνησης επιβεβαιώνει τις δηλώσεις των γιων της, οι οποίοι υποστήριζαν ευθύς εξ αρχής ότι η μητέρα τους είχε δολοφονηθεί λόγω της δουλειάς της. Οι τρεις γιοι της 53χρονης δημοσιογράφου, κάλεσαν τον Μαλτέζο πρωθυπουργό Τζόζεφ Μούσκατ να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να παραιτηθεί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.