ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι Ιταλοί κάνουν λόγο για χριστουγεννιάτικο «μποναμά»

La Repubblica: «Τσίπρας: Ένα δισ. ευρώ τα Χριστούγεννα για τους πιο φτωχούς πολίτες»

«Τσίπρας: ένα δισεκατομμύριο ευρώ τα Χριστούγεννα για τους πιο φτωχούς πολίτες» είναι ο τίτλος σε άρθρο της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, έπειτα από δύο χρόνια αναγκαστικής λιτότητας, που του επέβαλε η τρόικα, ετοιμάζεται να αναδιανείμει στα πιο φτωχά νοικοκυριά ένα μικρό θησαυρό (γύρω στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ), ποσό το οποίο προέκυψε χάρη σε ένα πρωτογενές πλεόνασμα μεγαλύτερο από τις προβλέψεις» σημειώνει η εφημερίδα της Ρώμης.

Παράλληλα, υπενθυμίζει τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει τα επιπλέον έσοδα για στήριξη των κοινωνικών ομάδων, που υπέφεραν περισσότερο κατά την κρίση.
Σύμφωνα με την Repubblica, η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού έχει δύο στόχους: να ενώσει το κόμμα, βάσει ενός παράλληλου προγράμματος κοινωνικής αρωγής, και να βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να αυξήσει τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις.

«Ο Τσίπρας θεωρεί πως ο άνεμος αρχίζει να πνέει ευνοϊκά» αναφέρει ο Ιταλός δημοσιογράφος Έττορε Λιβίνι και προσθέτει ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην γρήγορη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, και, στη συνέχεια, στην ελάφρυνση του χρέους και στην άρση των capital controls.

«Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά» καταλήγει η ιταλική εφημερίδα, η οποία αναφέρει ότι φέτος, το ελληνικό ΑΕΠ μπορεί να αυξηθεί κατά 2% και πως η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, στα γκάλοπ, από τον Ιούλιο, μειώθηκε κατά πέντε μονάδες.

«Με τη μαγιά των κοινωνικών μέτρων, μέχρι το φθινόπωρο του 2019, η διαφορά αυτή μπορεί να συνεχίσει να μειώνεται, δίνοντας καθοριστική ώθηση στην Αριστερά πριν από τις εκλογές» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.