ΕΛΛΑΔΑ

Λίγο μετά τις 14.30

Νέα επίθεση του Ρουβίκωνα: «Γυαλιά-καρφιά» και το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών στην Πειραιώς

Εισβολή ομάδας ατόμων, που σύμφωνα με την αστυνομία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους σημειώθηκε λίγο μετά της 14:30 μ.μ. στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών. Την ευθύνη για την ενέργεια αναλαμβάνει με κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η συλλογικότητα Ρουβίκωνας.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ανέβηκαν στον 3ο και 4ο όροφο του κτιρίου στην οδό Πειραιώς 28, όπου στεγάζονται τα γραφεία του Κέντρου, έσπασαν τα τζάμια στα γκισέ των ταμείων, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και αποχώρησαν πριν φτάσει η αστυνομία.
Στο κείμενο αναφέρεται ότι αφορμή για την ενέργεια αυτή υπήρξε η περίπτωση 62χρονης στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, που κινδύνεψε να χάσει το δυάρι διαμέρισμά της για το οποίο της ήρθε κατασχετήριο για οφειλές στον ΕΦΚΑ.

Σε ανάρτησή της στο Indymedia η ομάδα αναφέρει ότι η επίθεση γίνεται εξαιτίας των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων, λέγοντας ότι «το κράτος μπορεί να κατάσχει ότι θέλει, όποτε θέλει». Παράλληλα κάνει ειδική αναφορά σε 62χρονη που κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο γράφοντας: «Το αίτημά μας είναι απλό: σταματήστε τώρα τις κατασχέσεις 1ης κατοικίας των ανθρώπων της τάξης μας. Αντί να δίνετε διαβεβαιώσεις, πάρτε πίσω τα κατασχετήρια. Και μια και μιλάμε για την 62χρονη από τον Εύοσμο, μην τολμήσετε να την πετάξετε στον δρόμο ούτε αυτή ούτε κανέναν από όσους βγάζουμε τα προς το ζήν με την ψυχή στο στόμα».

 

01

 

02

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ELLHNAS. 6:03 20/10/2017

    Το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών του ΙΚΑ κάνει σημαντική και επιστημονική δουλειά.Το κτίριο του ΚΕΑΟ βρίσκεται στην οδό Πειραιώς στο ύψος της Κουμουνδούρου.
    Κοινώς οι αληταράδες του ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ πετάχτηκαν μέχρι απέναντι και τον λογαριασμό από τις ζημιές της πληρώνει ο Ελληνικός λαός.Το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ.Αποπροσανατολίζει τον κόσμο για το σφαγείο που έφερε στον Ελληνικό λαό ο Τσίπρας.Έμμισθοι παρακρατικοί αληταράδες της Κουμουνδούρου.
    Θα μπορούσαν να είναι και στο Pay Roll του ΣΥΡΙΖΑ.Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δε θέλει.

  2. Κάτι μου λέει ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν θα στείλουν στους Ρουβίτσους το λογαριασμό των ζημιών με απαίτηση να πληρωθεί, όπως έγινε με τους μεταλλωρύχους και τη σπασμένη πόρτα του Υπουργείου Ενέργειας πριν από λίγο καιρό… Ίσως βέβαια μάθουμε κάτι και από την εκπομπή τους στην ΕΡΤopen…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.