ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ από την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ

Ντράγκι: Βιώσιμη επιστροφή στις αγορές μόνο με συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

Η Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες έχει πρόσβαση στις αγορές και βραχυπρόθεσμα η εμπιστοσύνη των επενδυτών μπορεί να είναι μεγάλη και να είναι ήρεμοι για διάφορους λόγους, ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Ωστόσο μεσοπρόθεσμα συνέδεσε την πρόσβαση στις αγορές με την αξιολόγηση και τις μεταρρυθμίσεις .

«Η Ελλάδα έχει όντως πρόσβαση στις αγορές τις τελευταίες εβδομάδες. Αλλά υπό πιο ευρεία έννοια η πρόσβαση στις αγορές μεσοπρόθεσμα θα είναι διατηρήσιμη μόνον εφόσον υπάρξει συμμόρφωση με την αξιολόγηση και με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που είναι υπό συζήτηση αυτή την περίοδο στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης.

Με άλλα λόγια, βραχυπρόθεσμα η εμπιστοσύνη των επενδυτών μπορεί να είναι μεγάλη και να είναι ήρεμοι για διάφορους λόγους, αλλά μεσοπρόθεσμα αυτό που σίγουρα χρειάζεται είναι η συνέχιση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας» ανέφερε ο Ντράγκι απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

To πρόγραμμα της αγοράς ομολόγων (QE) θα συνεχιστεί πιθανόν και πέραν του Δεκεμβρίου

«Πρέπει να αναμένεται ότι το επιτόκιο δανεισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα παραμείνει για μεγάλο διάστημα στο σημερινό επίπεδο αναφέρεται σε δήλωση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) μετά από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον το βράδυ του Σαββάτου.

To μηνιαίο πρόγραμμα της αγοράς ομολόγων (QE) ύψους 60 δισ. ευρώ θα συνεχιστεί όπως έχει προγραμματιστεί έως τουλάχιστον το τέλος Δεκεμβρίου και πιθανόν και πέραν αυτού. Ο λόγος για την συνέχιση της επεκτατικής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ είναι ο χαμηλός πληθωρισμός στην Ευρωζώνη, τον οποίο ο κ. Ντράγκι βλέπει να κινείται τον επόμενο χρόνο στο 1,2% και το 2019 στο 1,5%, ποσοστά τα οποία απέχουν σαφώς από τον στόχο του 2%», όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.