ΕΛΛΑΔΑ

Μια ελληνική παραγωγή

Πρεμιέρα για τη φιλοζωική ταινία «Re-Action»

Με μήνυμα «δώσε την ευκαιρία σε ένα αδέσποτο να σου αλλάξει τη ζωή» και σκοπό την ευαισθητοποίηση, έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, η ελληνική ταινία Re-Action, με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη σκυλίτσα Roxy.

Το κτίριο που στεγάζεται ο κινηματογράφος Δαναός στην Κηφισιάς γέμισε από πολύ νωρίς ασφυκτικά με κόσμο που με ανυπομονησία περίμεναν να ξεκινήσει η ταινία. Ο κύριος Χρήστος Πετρίδης υποδέχτηκε τον κόσμο με έναν μοναδικό και γλυκό τρόπο που σε έκανε να νιώσεις την ζεστασιά που οι συντελεστές είχαν στήσει.

Ο σεναριογράφος Αλέξανδρος Κατσάρης και ο Αρτέμης Σαμοθράκης, που υπογράφει και την σκηνοθεσία βοηθούσαν τον κόσμο που είχε έρθει για να τους τιμήσει να βρουν τις θέσεις τους και ήταν πάντα πρόθυμοι να απαντήσουν σε όποια ερώτηση τους έκανες (Σπάνιο κάτι τέτοιο να το βρεις σε ανθρώπους της τέχνης). Η ταινία αποτελεί την πρώτη μεγάλου μήκους κινηματογραφική προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα φιλοζωίας. Να σημειωθεί πως η ταινία, Re-Action, είναι έργο συλλογικής προσπάθειας δεκάδων συντελεστών, οι οποίοι εργάστηκαν αφιλοκερδώς, ενωμένοι κάτω από τον ίδιο κοινό σκοπό, την προσφορά προς τα ζώα και την αλλαγή των λάθος αντιλήψεων προς αυτά.

Η υπόθεση

Η υπόθεση θέλει την Έλενα Βρανά (Τάνια Τρύπη), διάσημη καλλιτέχνη του θεάτρου και του τραγουδιού, να προσπαθεί να σώσει την δημόσια εικόνα της μετά από μία «άτυχη» δήλωση κατά των ζώων. Η απόφαση να υιοθετήσει ένα αδέσποτο, προκειμένου να φτιάξει το ίματζ της, θα είναι καθοριστική για τη ζωή της και τη σχέση της με τους δικούς της ανθρώπους.

Στον ρόλο του φιλόζωου πάτερα της Έλενα Βρανά, πρωταγωνιστεί ο Ντίνος Καρύδης, ενώ το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στο ρόλο της κόρης της, κάνει η πραγματική κόρη της Τάνια Τρύπη και του Κωνσταντίνου Καζάκου, Τζένη Καζάκου. Μαζί τους συμμετέχουν οι Γιάννα Ζιάννη, Γρηγορία Αυγερινοπούλου, Θοδωρής Ανθόπουλος, Γιάννης Φραγκίσκος, Δημήτρης Παπαδάκης, Βησσαρίων Τσιώνας, Χρήστος Καρνάκης, Τίφανυ Δανιήλ, Αντρέας Σταματόπουλος και ασφαλώς… η Ρόξυ!

Γνωστές για την φιλοζωική τους δράση Άννα Αδριανού, Τζόυς Ευείδη και Άννα Κουρή, που πραγματοποιούν guest εμφανίσεις. Και το ενδιαφέρον μεγαλώνει με την προσθήκη του γνωστού Γιώργου Μαυρίδη και την συμμετοχή των δημοσιογράφων Δημήτρη Μιλιόγλου, Ηλία Μαραβέγια, Άννας Νικολαίδη, Νίκου Παρτσώλη, Φωτεινής Πετρόγιαννη και Joy Κουμεντάκου. Εκεί, συναντήσαμε την ομάδα ΤΕΑΜ ANGELS ATHENS, τον γιο της Αλίκης Βουγιουκλάκη και Δημήτρη Παπαμιχαήλ Γιάννη.

Η ταινία τελεί υπό την Αιγίδα της Unesco Πειραιώς & Νήσων, της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Π.Φ.Π.Ο., του Ιδρύματος Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειο» & των Σκύλων Οδηγών Ελλάδος.

Στην εκδήλωση της παρουσίας της ταινίας, πραγματοποιηθήκε η απονομή των βραβείων του Πανελλήνιου Παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής της Π.Φ.Π.Ο. καθώς και ομιλία από τους εκπροσώπους των τεσσάρων μεγάλων φορέων στήριξης της ταινίας.

 

IMG_2274 (2)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.