ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ψητό κοτόπουλο με σταφύλια και μήλα

 

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλο (με την πέτσα)
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • θαλασσινό αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 2 κ.γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 6 μικρά κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
  • 8 φύλλα φασκόμηλο, ψιλοκομμένα
  • 2 μήλα, με τη φλούδα, τεμαχισμένα
  • 1 μεγάλο τσαμπί (340γρ) κόκκινο σταφύλι
  • 1 κ.σ. λευκό ξύδι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 C.

Καρυκεύουμε τα στήθη κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές με την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, κατάλληλο για φούρνο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Σκουπίζουμε ταμποναριστά τα στήθη κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε στο τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα γυρίζουμε συχνά, ενώ μαγειρεύεται το κοτόπουλο.

Μαγειρεύουμε τα στήθη κοτόπουλο για 5-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Γυρίζουμε τα στήθη κοτόπουλο και προσθέτουμε το φασκόμηλο, τα μήλα και τα σταφύλια.

Προσθέτουμε το ξύδι και ¼ φλ. νερό και αλατοπιπερώνουμε.

Μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε για 8 περίπου λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και τα σταφύλια να αρχίσουν ζαρώνουν.

Συνοδεύουμε το κοτόπουλο με τα σταφύλια, τα μήλα και τα κρεμμύδια, τα περιχύνουμε με τους χυμούς από το τηγάνι και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.