ΚΟΣΜΟΣ

Συνεδριάζουν Τετάρτη και Πέμπτη στις Βρυξέλλες οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές

Συνέδριο στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιήσει αύριο και μεθαύριο, 18 και 19 Οκτωβρίου, το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES) με τη συμμετοχή ηγετών κομμάτων, πολιτικών προσωπικοτήτων και ακαδημαϊκών από τον προοδευτικό χώρο.

Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «Οικοδομώντας μαζί ένα προοδευτικό μέλλον» και στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν οι προσπάθειες επαναπροσδιορισμού της ταυτότητας των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων στην Ευρώπη, προκειμένου να αποτελέσουν μία εναλλακτική στη δεξιά πολιτική.

«Το έργο που πρέπει να επιτύχει η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη είναι ζωτικής σημασίας, να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητά της και να δείξει με μεγαλύτερη σαφήνεια αυτό που υποστηρίζει» δήλωσε ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην Ευρωβουλή, Τζιάνι Πιτέλα.

Αναφερόμενος, δε, στα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα στην Ευρώπη, που δεν ευνόησαν τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, σημείωσε πως «έστειλαν ένα σαφές μήνυμα». «Μόνο εάν δείξουμε μία σαφή εναλλακτική λύση στη Δεξιά μπορούμε να είμαστε ισχυροί. Και μόνο εάν συνεργαστούμε με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις σε ολόκληρη την Ευρώπη και ανοιχτούμε σε νέες δυνάμεις, μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί και επιτυχημένοι» κατέληξε ο κ. Πιτέλα.

pes708_0
Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών στην Αυστρία, ο Ιταλός Σοσιαλδημοκράτης εξέφρασε την «ανησυχία» του για «τη μετάλλαξη που υπέστησαν οι Αυστριακοί συντηρητικοί» και σημειώσε ότι ο ηγέτης του OVP, Σεμπάστιαν Κουρτς, «χρησιμοποίησε τον ευρωσκεπτικισμό και τον φόβο» με αποτέλεσμα «ο πραγματικός νικητής να είναι μόνο η άκρα δεξιά».

Εκτός από τον κ. Πιτέλα, στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του PES, Σεργκέι Στανίσεφ, o αρχηγός του βρετανικού Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, ο γγ του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσες, ο πρώην πρωθυπουργός της Βαλονίας και νυν δήμαρχος του Σαρλερουά, Πολ Μανιέτ, η υπάτη εκπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς και ο Βρετανός δημοσιογράφος και συγγραφέας Πολ Μέισον.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, κατά τη δεύτερη ημέρα, θα πραγματοποιηθεί και η καθιερωμένη σύνοδος κορυφής των πρωθυπουργών και των ηγετών των σοσιαλιστικών κομμάτων στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.