ΚΟΣΜΟΣ

Εχθές απελευθερώθηκε η πλατεία Αλ Ναΐμ

Συρία: Οι αραβοκουρδικές δυνάμεις εκδίωξαν το Ισλαμικό Κράτος από τη Ράκα

Yποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ πολιτοφυλακή κατέλαβε το σύνολο της συριακής πόλης Ράκα από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια συμμαχία κούρδων και αράβων μαχητών που υποστηρίζεται από τον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό, πολεμά το Ισλαμικό Κράτος μέσα στη Ράκα από τον Ιούνιο.

raqqa

Υπενθυμίζεται ότι η τελική μάχη για την ανακατάληψη της πόλης είχε ξεκινήσει πριν από δύο μέρες, ενώ εχθές οι αραβοκουρδικές δυνάμεις απελευθέρωσαν και την πλατεία της πόλης όπου οι τζιχαντιστές πραγματοποιούσαν τις φρικιαστικές εκτελέσεις τους.

Η απελευθέρωση της πλατείας Αλ Ναΐμ, που στα αραβικά σημαίνει "Παράδεισος" αλλά οι κάτοικοι την αποκαλούσαν "Κόλαση", έγινε μετά από μάχη που ξεκίνησε την Κυριακή. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι οι τζιχαντιστές είχαν αποσυρθεί από αυτήν την πλατεία εδώ και δύο εβδομάδες αλλά οι SDF δεν κατάφερναν να την θέσουν υπό τον έλεγχό τους επειδή η περιοχή ήταν παγιδευμένη με εκρηκτικά. Η ανακατάληψη είναι κυρίως συμβολική για τις SDF και για τους κατοίκους, αφού η πλατεία έχει συνδεθεί με τις ωμότητες που διέπραξε το ΙΚ στη Ράκα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.