ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αντίδραση στο προεκλογικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ

Σόιμπλε: «Είχα πει στον Τσίπρα ότι δεν θα μπορέσει να τηρήσει τις υποσχέσεις του»

Το περιεχόμενο της συζήτησης που είχαν πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, όταν ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ασκούσαν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και πρόβαρε το κοστούμι της εξουσίας, αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο απερχόμενος Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Σόιμπλε έκανε δηλώσεις στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Ιστορίες», η οποία θα προβληθεί την ερχόμενη Τρίτη από το κανάλι του Φαλήρου, λέγοντας πως άκουσε τον κ. Τσίπρα να του αναλύει το σκεπτικό του προεκλογικού του αγώνα, το οποίο θα βασιζόταν στο αφήγημα της παραμονής στην Ευρώπη, αλλά δίχως τους όρους του μνημονίου.

Τότε, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε στον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετέπειτα πρωθυπουργό, ότι εύχεται να μην κερδίσει τις εκλογές, καθώς δεν θα καταφέρει να τηρήσει τις υποσχέσεις του.

«Είχαμε συναντηθεί όταν ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης και μου είπε ότι θα κάνει έναν προεκλογικό αγώνα με την υπόσχεση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρώπη, δίχως τους όρους του μνημονίου. Και τότε του είπα πως εύχομαι για το δικό του συμφέρον, να χάσει τις εκλογές, γιατί δεν θα μπορούσε να τηρήσει τις υποσχέσεις του», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.