ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απειλεί με παραίτηση o πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων

Τι απαντά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο αίτημα Λεβέντη να μην κυρώσει τον νόμο για την ταυτότητα φύλου;

Θα λάβει υπόψιν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εντός του κανονιστικού πλαισίου που οριοθετεί το Σύνταγμα, το αίτημα που κατέθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης στον Προκόπη Παυλόπουλο, σχετικά με τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, Απαντώντας στην από 11.10.2017 επιστολή σας, σας ενημερώνω ότι θα την λάβω, ως οφείλω θεσμικώς, υπόψη μου κατά την άσκηση της συγκεκριμένης αρμοδιότητάς μου, πάντοτε όμως εντός του κανονιστικού πλαισίου που οριοθετεί το Σύνταγμα ως προς την άσκηση των εν γένει αρμοδιοτήτων μου», γράφει η επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Λεβέντης έχει ζητήσει την αναπομπή του νόμου που ψηφίστηκε την Τρίτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποστηρίζοντας ότι διαφορετικά «κινδυνεύει η χώρα να συρθεί σε ένα επικίνδυνο πνευματικό και θρησκευτικό διχασμό». Στην επιστολή του προς τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο κ. Λεβέντης, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι το νομοσχέδιο δεν συζητήθηκε διεξοδικά πριν την ψήφισή του, ότι με τη συζήτηση στην Ολομέλεια εμφανίστηκε η Εκκλησία ως φανατική κι ότι η χώρα μας δεν πρέπει να αντιγράφει ξένα ήθη από την Ευρώπη.

Μάλιστα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Λεβέντης απειλεί με παραίτηση από βουλευτής, όπου σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του δεν είναι δήλωση - μπλόφα. «Με αγνοούν. Εγώ δεν μπήκα στη Βουλή για να παίρνω μισθό. Τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη θα πάρω τις αποφάσεις μου. Δεν θέλω να αποτελώ μέρος ενός βρομερού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος» και προσέθεσε: «Αν ο Παυλόπουλος υπογράψει το νομοσχέδιο του Τσίπρα, από σήμερα ούτε την καλημέρα μου δεν έχει».
Η απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας

6

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.