ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΣΕ ΤΙ ΕΛΠΙΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ...

Μέχρι τώρα, στο παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα υπήρχαν δύο τακτικές για την κατάληψη της εξουσίας. Η μία του Λένιν: "από το κέντρο στην περιφέρεια και η άλλη του Μάο: "από την περιφέρεια στο κέντρο". Τώρα προστίθεται και μία τρίτη, του νεοκομμουνιστή Αλέξη Τσίπρα: "από πάνω κι απ' έξω προς τα κάτω και προς τα μέσα". Τακτική η οποία αναφέρεται στη διατήρηση της εξουσίας και συνίσταται στο εξής: Στηριζόμαστε στους επιχειρηματίες, τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς προκειμένου να πείσουμε τους εν Ελλάδι προλεταρίους (φτωχούς, συνταξιούχους, μικρομεσαίους, ανέργους) και άλλους εξαντλημένους από την οικονομική κρίση, τις πολιτικές λιτότητας και την ακραία φορολόγηση πολίτες (μεταξύ των οποίων και οι περισσότεροι από τη μεσοανώτερη τάξη) ότι η ελπίδα, (συνεχίζει να) είναι στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι στη ΝΔ και τον Μητσοτάκη.

Είναι όντως μια πρωτότυπη τακτική τουλάχιστον για κόμμα της Αριστεράς. Και οπωσδήποτε αποτελεί αντιγραφή του καραμανλικού: "έξω πάμε καλά". Σε κάθε πάντως περίπτωση είναι το πεδίο στο οποίο, μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του έχουν αποφασίσει να εξασκηθούν πολιτικά προκειμένου να ανατρέψουν το δυσμενές για την κυβέρνηση κλίμα στην κοινωνία. Και είναι αλήθεια ότι η στήριξη που παρέχουν στην κυβέρνηση Τσίπρα ο Μακρόν, η Μέρκελ, ο Ντάϊσελμπλουμ, εν γένει οι δανειστές της χώρας είναι απλόχερη. Όπως γενναιόδωρη αναμένει το Μαξίμου να είναι και η εκείθεν του Ατλαντικού βοήθεια τόσο από την Κριστίν Λαγκάρντ με την οποίαν ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί αύριο στην Ουάσινγκτον όσο και, κυρίως, από τον Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίον θα συνομιλήσει την Τρίτη στον Λευκό Οίκο.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού και πρωτίστως ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς από κοινού με τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάϊατ, αλλά και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος με τη βοήθεια και των κρατικών υπηρεσιών έχουν, λένε, προετοιμάσει και φροντίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλες τις λεπτομέρειες ώστε η "απόβαση" της ελληνικής αποστολής, περιλαμβανομένων και των επιχειρηματιών, να αποβεί τελεσφόρα αφενός πολιτικό-διπλωματικά και αφετέρου οικονομικά. Κυβερνητικές πηγές καθ' όλα αξιόπιστες εμφανίζονται υπέρ το δέον αισιόδοξες υποστηρίζοντας ότι "ο Τσίπρας θα επιστρέψει τροπαιοφόρος από την Αμερική". Θεωρούν πως, δεδομένης της έξαρσης της αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Ερντογάν και τον Τραμπ, η στιγμή της επίσκεψης μόνο καλά προοιωνίζεται για τα ελληνικά συμφέροντα. Ταυτοχρόνως, διατείνονται πως και το ΔΝΤ, υπό την πίεση και του αμερικανικού παράγοντα, όχι μόνον δεν πρόκειται να προβάλλει πρόσθετα εμπόδια στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά αντίθετα θα τη διευκολύνει, τασσόμενο αλληλέγγυο στο αίτημά της να υπάρξει ρύθμιση του χρέους την Άνοιξη και πάντως πριν την προγραμματισμένη για τον Αύγουστο έξοδο από τα μνημόνια.

Βεβαίως, όλοι από τον Τραμπ και την Λαγκάρντ, τον Ντάϊσελμπλουμ και τον Μακρόν, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τη γερμανική κυβέρνηση θέτουν ως απαράβατο όρο η κυβέρνηση να εφαρμόσει αυτά στα οποία έχει δεσμευτεί, να υλοποιήσει τη συμφωνία που υπέγραψε για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και το κυριότερο να κλείσει τάχιστα -το άριστο θα ήταν, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, πριν τα Χριστούγεννα- την τρίτη, οι διαπραγματεύσεις για την οποίαν θα ξεκινήσουν στις 23 Οκτωβρίου με την άφιξη της τρόϊκας στην Αθήνα. Να σημειώσουμε εδώ πως βούληση του πρωθυπουργού, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα λένε στενοί του συνεργάτες, είναι η τρίτη αξιολόγηση να έχει ολοκληρωθεί ει δυνατόν πριν τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στη Γερμανία. Μάλιστα, υπέρ του να κλείσει το επόμενο δίμηνο η τρίτη αξιολόγηση είναι οι λεγόμενοι μετριοπαθείς του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας, υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Κάποιοι, όπως ο ευρωβουλευτής Παπαδημούλης, έχουν, λένε οι πληροφορίες, τη γνώμη ότι "και κάτι παραπάνω να ζητήσουν οι ξένοι, η κυβέρνηση θα πρέπει να τους το δώσει. Αν η τρίτη αξιολόγηση καθυστερήσει και εξελιχθεί όπως η δεύτερη και αντί για τα Χριστούγεννα κλείσει το Πάσχα τότε οι παραχωρήσεις που θα αναγκαστεί να κάνει θα είναι μεγαλύτερες και πλέον επώδυνες".

Με την άποψη αυτή συντάσσονται και οι περισσότεροι υπουργοί και βουλευτές, λένε όσοι γνωρίζουν καλά τα τεκταινόμενα στα κυβερνητικά παρασκήνια. Αυτή τη συμβουλή, της όσο το δυνατόν ταχύτερης ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για την τρίτη αξιολόγηση, έδωσε, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, και ο Ντάϊσελμπλουμ στον Τσίπρα όταν προσφάτως τον επεσκέφθη στο Μέγαρο Μαξίμου. "Αξιοποίησε το θετικό μομέντουμ που, από τον Ιούλιο, υπάρχει για σένα και την κυβέρνησή σου στα ευρωπαϊκά όργανα και τις αγορές, κλείσε την τρίτη αξιολόγηση χωρίς καμμία καθυστέρηση. Εάν το κάνεις, το κλίμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης θα βελτιωθεί έτι περαιτέρω και το κυριότερο θα έλθουν οι επενδυτές που η Ελλάδα τους χρειάζεται επειγόντως για να γυρίσει σελίδα και να επιστρέψει στην κανονικότητα", ήταν το περιεχόμενο των λεγομένων του προέδρου του Γιούρογκρουπ. Βεβαίως, στην Κουμουνδούρου υπάρχουν αντιστάσεις. Κι όχι μόνον στην Κουμουνδούρου, αλλά και από εκείνους στην κοινοβουλευτική, οι οποίοι θεωρούν πως, παρά τα όσα λέγονται, η "τρύπα" που θα υπάρξει φέτος στα φορολογικά έσοδα θα έχει ως αποτέλεσμα η τρόϊκα, πρωτοστατούντος του ΔΝΤ, να ζητήσει και νέα μέτρα για το 2018 απαιτώντας μεταξύ άλλων να έλθουν νωρίτερα οι περικοπές στις συντάξεις και η μείωση του αφορολόγητου. Και επειδή, όπως λένε, η κυβέρνηση δεν μπορεί είτε να βάλει νέους φόρους είτε να κόψει από κοινωνικές δαπάνες χωρίς να κινδυνεύσει με πτώση ίσως είναι καλύτερα να καθυστερήσει η τρίτη αξιολόγηση προκειμένου να εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες.

Το σενάριο αυτό ο Τσίπρας και οι στενοί του συνεργάτες το απορρίπτουν καθώς θεωρούν πως η επιστροφή στην αβεβαιότητα θα διαλύσει κυριολεκτικά την κυβέρνηση και η δημοσκοπική ανάσα, που φαίνεται να παίρνει μετά το θέρος ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ξαναγίνει βρόχος. Μάλιστα, επειδή θέλουν το αμέσως προσεχές διάστημα να ξαναβγούν δοκιμαστικά για δανεισμό στις αγορές και τον Μάρτιο - Απρίλιο η ανεργία να έχει πέσει, έστω και οριακά, κάτω από το 20% ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος, σύμφωνα τουλάχιστον με αυτά που εκμυστηρεύεται σε συνομιλητές του, να κλείσει την αξιολόγηση, να κάνει ανασχηματισμό, να λήξει όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σε σχέση με μεγάλα επενδυτικά πρότζεκτ και να βάλει μπρος τη συνταγματική αναθεώρηση για το τομές και μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα. Αυτό δεν θεωρεί μόνον ότι "αποτελεί και το ισχυρότερο μήνυμα ότι η Ελλάδα, επί των ημερών του, γυρίζει οριστικά σελίδα", αλλά και σχεδιάζει να είναι το βασικό επιχείρημα, έναντι των αντιπάλων του και πρωτίστως του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να κλείσει η ψαλίδα της διαφοράς του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, αλλά και να κρατήσει σε χαμηλά ποσοστά τη ΔΗΣΥ, η οποία με την προσπάθεια εκλογής αρχηγού και ανασυγκρότησής της μπορεί να εξελιχθεί σε ισχυρό πονοκέφαλο για τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου επειδή, ως μνημονιακή πλέον δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ, του είναι δύσκολο να καταγράψει διαφορετική οικονομική πολιτική από την αξιωματική αντιπολίτευση θα συνεχίσει να θέτει στην επικαιρότητα και στη Βουλή θέματα ατομικών και (εφόσον δεν συνεπάγεται δαπάνες για τις οποίες απαιτείται έγκριση της τρόϊκας) κοινωνικών δικαιωμάτων προκειμένου "αφενός να καταδεικνύεται η διαφορετικότητα του ΣΥΡΙΖΑ από τη συντηρητική ΝΔ και αφετέρου να καλλιεργείται το έδαφος για όσμωση των προοδευτικών δυνάμεων στην περίπτωση που οι επόμενες εκλογές δεν αναδείξουν αυτοδύναμη κυβέρνηση". Μάλιστα, επειδή επ' εσχάτων κάποιοι σοβαροί δημοσκόποι και αναλυτές υποστηρίζουν πως το κλείσιμο της αξιολόγησης επανέφερε τη χώρα στην κανονικότητα και εξαιτίας αυτού ο μεν ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει έδαφος η δε ΝΔ δύσκολα θα μπορέσει να "πετάξει" σε ποσοστά αυτοδυναμίας ο πρωθυπουργός προκειμένου να διεισδύσει στον νουνεχή και πολιτικά μετριοπαθή κόσμο της εργασίας θα επιδιώξει, όπως έδειξαν και οι δύο τελευταίες ομιλίες του σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα, να κερδίσει την στήριξη τμήματος έστω του επιχειρηματικού κόσμου, ο οποίος στη συντριπτική του πλειοψηφία -επειδή έχει γονατίσει αλλά και απηυδήσει με τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ- προσβλέπει σε έλευση της φιλικής προς την επιχειρηματικότητα ΝΔ.

Ο επιπλέον λόγος που ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να μεταφέρει τη μάχη στο Κέντρο είναι γιατί η επιστροφή στην κανονικότητα συμπιέζει τις αντισυστημικές φωνές και τις ακραίες αντιδράσεις, οπότε δεν κινδυνεύει, όπως πολλοί προέβλεπαν, με σημαντική αιμορραγία από αριστερά του (ΚΚΕ, Λαφαζάνης, Ζωή, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.). Εξάλλου, οι επικοινωνιακοί του σύμβουλοι, εγχώριοι και διεθνείς, θεωρούν πως θα πρέπει να ρίξει όλες του τις δυνάμεις στον "πόλεμο του Κέντρου" επειδή πρώτον, εκεί θα στραφεί και η ΝΔ καθώς η εκ δεξιών απειλή της Χρυσής Αυγής, με την επιστροφή στην κανονικότητα, αρχίζει και εξασθενεί, σύμφωνα τουλάχιστον με τις μετρήσεις της κοινής γνώμης. Και δεύτερον, γιατί η επιχείρηση αναδιοργάνωση της Κεντροαριστεράς ενδέχεται να ευδοκιμήσει, λαμβάνοντας ίσως και διψήφιο ποσοστό στις εκλογές, ειδικά στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν καταφέρει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα και χρειαστεί να λάβει επιπλέον επαχθή, για την πλειοψηφία των πολιτών, μέτρα...

11 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. freeman 16:38 17/10/2017

  ΟΛΑ τα αντιΓαπικά Φασιστοειδή είναι γνωστό πως είναι θρασύδειλα .
  Αν σε βρουν αδύναμο ΣΕ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ .
  Ομοίως τα αντιΓαπικά ΠΑΣΟΚΙΚΑ Φασιστοειδή , λοιδορούσαν τον Γ.Παπανδρέου ως …Γιωργάκη …μαμάκια…υπερβολικά ευγενή… μη συγκρουσιακό…. μετριοπαθή… χαμηλών τόνων …συγκαταβατικό …μη κουραδόμαγκα . . .ΑΝΤΙΘΕΤΑ λάτρευαν τον ΒΙΑΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟ του πολιτικά ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥ Βενιζέλου , που εκτιμούσαν ως επαρκή Λέρα για να τον επιλέξουν για να κυβερνά την ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΓΑΛΕΡΑ και ΚΥΡΙΩΣ με το 4-2-1 να τους εξασφαλίζει ΛΑΦΥΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ από την ΣαμαροΚαραμανλική Δεξιά με την οποία ΤΑΚΙΜΙΑΣΑΝ 11/2011-01/2015 και ΑΓΚΑΛΙΑ είχαν απόλυτα στοχοποιήσει τον Παπανδρέου , αθωώνοντας τον Βενιζέλο για την ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ-ΠΡΟΔΟΣΙΑ στις Κάννες, τον Σαμαρά για τα ΖΑΠΠΕΙΑ και τον Καραμανλή για τα εγκλήματα 2004-2009.
  Τώρα που στους αλητάμπουρες απαντάμε με λιμανίσια γλώσσα . . .τα ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ υποκρίνονται πως θίγονται , μεταφέροντας ΔΟΛια την αντιπαράθεση από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ στην ΟΠΟΊΑ ο Γ.Παπανδρέου ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ … ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΑΒΕΥΟΥΝ ΔΙΕΘΝΩΣ , στον υποκριτικό καθωσπρεπισμό .
  ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΑΠΟ το τομάρι σου. . . το freeman επέλεξα καθώς ούτε από Γαπ ούτε από κανέναν άλλο ποτέ δεν θα έπαιρνα γραμμή γιατί ποτέ ΔΕΝ με τάισαν με οπουδήποτε τρόπο ούτε εμένα ούτε την φάρα μου .
  ΣΤΑ αντιΓαπικά ΚΑΜΕΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΔΕΞΙΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ , ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ η ΑΡΜΟΖΟΥΣΑ διάλεκτος που καταλαβαίνουν .

 2. freeman 11:08 17/10/2017

  Θα το ήθελες ε βρωμοπασοκόσκυλο ? Να γίνει ο …11ος ? Να παίξει ο «Μέσι» της Ελληνικής Πολιτικής Σκηνής με τα 10 τσικό . . .για να τον παίξουν όπως πάντα , βρώμικα . . .ο Γιώργος να στοχεύει στο Εθνικό Συμφέρον και οι 10 να στοχεύουν τα πόδια του , πως θα τον κλαδέψουν μπας και τον στείλουν στο νοσοκομείο . . . μέχρι και τα «όργανα γυμναστικής» (ακόμα και αυτό του έχουν προσάψει για να τον ενοχοποιήσουν στο Γαρδουμποφάγο Υπερχοληστερινικο ΝεοΕλλαδίτικο Κοινό ) θα επιστράτευαν , ενώ τα Καραμανλοπροστατευτικά αντιΓαπικά ΜΜΕ θα τους προέβαλαν ΟΛΗ ΜΕΡΑ . . . Η Παγκόσμια Ακτινοβολία του Γιώργου σας τρελαίνει. . . να MΗΝ πανικοβάλλεσαι… ΤουρκογλοΣημιτικέ πασοκοτρολορουφιάνε john (ως καλός ρουφιάνος αλλάζεις σε κάθε σχόλιο όνομα-κουκούλα. ΑΛΛΑ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ του Γ.Α.Παπανδρέου , ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ. . . απλά ΖΗΤΑ ΑΥΞΗΣΗ από τον νταβά σου γιατί τώρα το ιντερνετικό αντιγαπικό ρουφιανιλίκι , από ξεκούραστος περίπατος , ΤΑ ΑΝΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ , τον Μετατρέπουν σε ΒΑΡΕΑ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ . . . και ρουφιάνοι έχουν ψυχή . . .

 3. freeman 18:31 16/10/2017

  Ο «εγκέφαλος» της εκστρατείας για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Ντόμινικ Κάμινγκς, απογοητευμένος από την πορεία των συζητήσεων για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, «ξεσπά» κατά της πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, και του αρμόδιου για το Brexit υπουργού, Ντέιβιντ Ντέιβις.

  Ο άνθρωπος που θεωρείται ότι ενορχήστρωσε την εκστρατεία του «Leave» κατηγόρησε την Βρετανή πρωθυπουργό και τον υπουργό της για «παροιμιώδη αχρηστία», αναφερόμενος στον τρόπο που χειρίζονται τη διαδικασία της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.
  Ο Κάμινγκς εκτίμησε ότι το Brexit εξελίσσεται σε «καταστροφή» και ότι οι σχετικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε «κακή κατάσταση» και δεν απέχουν πολύ από την «πλήρη κατάρρευση». Πράγματι, Βρετανοί -και όχι μόνο- διπλωμάτες παραδέχονται ότι οι συζητήσεις έχουν «κολλήσει» και δεν αποκλείουν ακόμα και το σενάριο να μην επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.
  Υποστήριξε, ακόμη, ότι ήταν «τρελή» η απόφαση της Τερέζα Μέι να ενεργοποιήσει «χωρίς καμία προετοιμασία», στις 29 Μαρτίου 2017, το άρθρο 50 της Συνθήκης της ΕΕ, κοινοποιώντας έτσι, και επισήμως, την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  ΕΕ και Βρετανία έχουν πλέον δύο χρόνια, για να διαπραγματευτούν το ακριβές περιεχόμενο της συμφωνίας αποχώρησης, ενώ μια επιπλέον «καυτή πατάτα» στα χέρια της βρετανικής κυβέρνησης είναι οι μελλοντικές εμπορικές σχέσεις της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Ο ίδιος εκτίμησε ότι, κάποια στιγμή στο μέλλον, θα υπάρξει «αναπόφευκτα» μια έρευνα για το πώς φτάσαμε στο Brexit, προσθέτοντας, σε ειρωνικό ύφος: «Τα παιδιά στο σχολείο θα κουνάνε τα κεφάλια τους με δυσπιστία, μαθαίνοντας ότι κάτι τέτοιοι χαρακτήρες (σ.σ. όπως η Μέι και ο Ντέιβις) είχαν ηγετικούς ρόλους στην κυβέρνηση».

  Και μιλάμε για την κραταιά Μ. Βρετανία της Ισχυρής Στερλίνας και του Σίτι του Λονδίνου . . . για φαντάσου στο ΖαχοΚαραμανλοΠακη-στάν του 2009 ο Παπανδρέου ,ΜΟΛΙΣ ανελάμβανε το ΚαραμανλοΣυλημένο Πτώμα-Ζόμπι της Ελληνικής μπακαλοΟικονομίας , πριν ανοίξει τις Ραφηνάτες ντουλάπες με τους σκελετούς , να άκουγε τα Καμένα αριστεροδεξιά ΚαραμανλοΤσιπροειδή ανθρωποειδή και να επέλεγε ΚΟΥΓΚΙ-ΑΤΑΚΤΗ ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΕΞΟΔΟ από ΕΥΡΩ-ΟΝΕ άρα και από ΕΕ . . . O Θεός της Ελλάδας μας ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΝ διορατικό ΗΓΕΤΗ Global Γ.Παπανδρέου . . .
  Φυσιολογικά (έξω από τα διεφθαρμένα, αναξιοκρατικά, τοξικά συρματοπλεγμάτα του ΝεοΕλλαδιστάν) : Με την παρέλευση έξι ετών από την «επεισοδιακή» παραίτηση της κυβέρνησής του, υπό το βάρος της ελληνικής κρίσης χρέους, ο Γιώργος Παπανδρέου ευρισκόμενος στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στο 19ο συνέδριο της International Leadership Association (ILA), έλαβε μια βράβευση για την περίοδο 2009- 2011 που βρισκόταν στην πρωθυπουργία της χώρας. Το βραβείο τιτλοφορείται «Ηγετικής Προσφοράς», ενώ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως αυτό αποδίδεται στον Γιώργο Παπανδρέου «γιατί ως πρωθυπουργός της Ελλάδας συνειδητοποίησε πολύ καλά τι σημαίνει να βρίσκεσαι στην ηγεσία μιας χώρας σε μια ταραχώδη περίοδο».
  Στο επίσημο site, η ILA αναφέρει πως το βραβείο αυτό απονέμεται γενικά σε πρόσωπα των οποίων η αποτελεσματική ηγεσία έχει επιπτώσεις «που ξεπερνούν τα σύνορα και λειτουργούν ως παραδείγματα» (βλ΅Πορτογαλία, Ιρλανδία, Κύπρο που παραδειγματίστηκαν από την την Πολιτική Παπανδρέου ).
  ΥΓ.( για τα ντόπια πολιτικά πρωτόζωα που μουγκανίζουν μη ξέροντας την τύφλα τους): Ο ILA είναι ο διεθνής οργανισμός όλων των ακαδημαϊκών που σπουδάζουν, ερευνούν ή διδάσκουν σε πανεπιστήμια σε όλον τον κόσμο στον τομέα της Στρατηγικής και της Ηγεσίας.
  Ρε αυτό το Ραφηνοκοπροειδές , πότε θα ξεμπουκωθεί για να ξεράσει-απολογηθεί για τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ του ? Μπορεί μετά . . .και να τον βραβεύσουν. . . οι ΑντώναροΚουρήδες . . . ΞΕΡΑΣΤΑ ΡΕ ΕΘΝΟΚΤΟΝΕ ΔΕΙΛΕ ΛΙΠΟΤΑΚΤΗ ΕΓΛΗΜΑΤΙΑ !

  • John 9:01 17/10/2017

   Έλεος πια με τον ΓΑΠ! Μας τα έχετε πρήξει! Γιατί δεν έβαζε υποψηφιότητα για αρχηγός τότε; Αφού είναι παγκόσμιος ηγέτης όπως λέτε, τι φοβόταν να βάλει υποψήφιος στο νέο κόμμα του κέντρου; Οσες δικαιολογίες και να ψελλίσετε, η αλήθεια δεν αλλάζει, ο ΓΑΠ ανήκει πλέον στο παρελθόν. Φαίνεται το κατάλαβε ο ίδιος, γι’ αυτό αποσύρεται σιγά-σιγά από το προσκήνιο.

   • freeman 11:08 17/10/2017

    Θα το ήθελες ε βρωμοπασοκόσκυλο ? Να γίνει ο …11ος ? Να παίξει ο «Μέσι» της Ελληνικής Πολιτικής Σκηνής με τα 10 τσικό . . .για να τον παίξουν όπως πάντα , βρώμικα . . .ο Γιώργος να στοχεύει στο Εθνικό Συμφέρον και οι 10 να στοχεύουν τα πόδια του , πως θα τον κλαδέψουν μπας και τον στείλουν στο νοσοκομείο . . . μέχρι και τα «όργανα γυμναστικής» (ακόμα και αυτό του έχουν προσάψει για να τον ενοχοποιήσουν στο Γαρδουμποφάγο Υπερχοληστερινικο ΝεοΕλλαδίτικο Κοινό ) θα επιστράτευαν , ενώ τα Καραμανλοπροστατευτικά αντιΓαπικά ΜΜΕ θα τους προέβαλαν ΟΛΗ ΜΕΡΑ . . . Η Παγκόσμια Ακτινοβολία του Γιώργου σας τρελαίνει. . . να MΗΝ πανικοβάλλεσαι… ΤουρκογλοΣημιτικέ πασοκοτρολορουφιάνε john (ως καλός ρουφιάνος αλλάζεις σε κάθε σχόλιο όνομα-κουκούλα. ΑΛΛΑ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ του Γ.Α.Παπανδρέου , ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ. . . απλά ΖΗΤΑ ΑΥΞΗΣΗ από τον νταβά σου γιατί τώρα το ιντερνετικό αντιγαπικό ρουφιανιλίκι , από ξεκούραστος περίπατος , ΤΑ ΑΝΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ , τον Μετατρέπουν σε ΒΑΡΕΑ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ . . . και ρουφιάνοι έχουν ψυχή . . .

    • John 12:00 17/10/2017

     Εκτός από ΓΡΑΦΙΚΟΙ έχετε καταντήσει και ΧΥΔΑΙΟΙ. Πραγματικά πολλή κριτική μπορεί να ασκήσει κάποιος κατά του ΓΑΠ, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα ΝΤΡΕΠΟΤΑΝ για πάρτη σας και έτσι που βρίζετε τον κόσμο (σημειωτέον, ούτε μία άσχημη λέξη δεν χρησιμοποίησα εναντίον του, ενώ εσύ έχεις βρίσει χυδαία από Καραμανλη μέχρι Βενιζέλο). Διώχνετε κόσμο όχι μόνο από τον ΓΑΠ (αστείο) αλλά και από τον χώρο, με τον ταλιμπανισμό σας. Απορώ, έχει την εντύπωση ο καθοδηγητής σας ότι προσφέρει υπηρεσίες στον Παπανδρέου με αυτές τις μεθόδους της Αυριανής; Τόσο βλάκας είναι; Πλέον είναι βέβαιο ότι κανείς δεν πρέπει να παίρνει τους γαπικούς στα σοβαρά.

     • zxc 12:17 17/10/2017

      Δεν είδες τι προκοπή είδαν οι ΓΑΠικοί όταν σας είχαν με το νι και με το σας. Σας είχαν μην στάξει και μην βρέξει μπας και συνέλθετε και χόρτασαν γραφικότητα και χυδαιότητα από τον κάθε ψεκασμένο νεοελληναρά που δεν θέλει να δει την καμπούρα του.

     • freeman 13:33 17/10/2017

      ΜΠΑΑΑΑΑΑ . . . ΜΥΞΟΠΑΡΘΕΝΕΣ . . . ΕΣΕΙΣ που 8 ΧΡΌΝΙΑ , ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΈΞΗ ΜΑΣ , ΒΡΙΖΑΤΕ ΑΙΣΧΡΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ) ΩΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗ-ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ-ΠΡΑΚΤΟΡΑ CIA & ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ –ΣΚΥΛΑΚΙ ΜΕΡΚΕΛ ΕΛΛΗΝΟ-ΕΒΡΑΙΟ-ΠΟΛΩΝΟ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ – ΜΑΛΑΚΑ- ΑΤΥΧΗΜΑ ΚΑΠΟΤΑΣ – ΑΔΕΛΦΗ – ΑΝ ΓΑΜΟΥΣΕ ΚΑΙ ΠΟΙΑΝ – ΤΟΥ ΕΤΑΖΑΝ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ . . .ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΡΟΠΥΛΑΚΙΖΑΝ-ΛΕΗΛΑΤΟΥΣΑΝ- ΕΚΑΙΓΑΝ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΑΝ ΑΘΩΟΥΣ ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ . . .ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΟΥΤΑΝΙΛΊΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΩΝΩ ?
      ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΩΜΟΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΑ , στα μουλωχτά ΕΠΙΔΟΚΊΜΑΖΑΝ ΌΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ζητώντας . . .ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ 2010-2011!!!!!
      Κουκουλοφόρε, «…γιατί τώρα το ιντερνετικό αντιγαπικό ρουφιανιλίκι , από ξεκούραστος περίπατος , ΤΑ ΑΝΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ , τον Μετατρέπουν σε ΒΑΡΕΑ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ . . . και οι ρουφιάνοι έχουν ψυχή . . .»
      1 . 6 χρόνια μετά την συνωμοτική ανατροπή-εξαναγκασμο σε παραιτηση για το Εθνικό συμφαίρον. . . (να μην χαθεί η ΣυμφωνίαΣυνόδου Κορυφής 26-24/10/2011 για 130 νέα δις χρηματοδότηση και 100 διε κούρεμα Δημόσιου Χρέους) αφού τα πασοκια δεν ψήφιζαν στην Βουλή για Δημοψήφισμα και απαιτούσαν παραιτηθεί. . . ΟΛΟΙ ΔΕΞΙΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ , την Πολιτική Παπανδρέου πασχίζουν να εφαρμόσουν αφού μας εγκλόβησαν σε διαρκές υφεσιακό σπιράλ και ΠΑΝΤΑ σε τρις σκληρότερες εκδόσεις 2ου-3ου-4ου Μνημονίου από το 1ο . . .το προδοτικό !
      2 . Το βραβείο τιτλοφορείται «Ηγετικής Προσφοράς», ενώ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως αυτό αποδίδεται στον Γιώργο Παπανδρέου «γιατί ως πρωθυπουργός της Ελλάδας συνειδητοποίησε πολύ καλά τι σημαίνει να βρίσκεσαι στην ηγεσία μιας χώρας σε μια ταραχώδη περίοδο».
      Στο επίσημο site, η ILA αναφέρει πως το βραβείο αυτό απονέμεται γενικά σε πρόσωπα των οποίων η αποτελεσματική ηγεσία έχει επιπτώσεις «που ξεπερνούν τα σύνορα και λειτουργούν ως παραδείγματα» (βλ: ΅Πορτογαλία, Ιρλανδία, Κύπρο που παραδειγματίστηκαν από την την Πολιτική Παπανδρέου ).
      Δεν περιμένω να πεισθείς εσύ , γιατί είσαι αντιγαπικός φασιστικός στόκος , για κανένα καλόπιστο ορθολογιστή αναγνώστη γράφω .

   • dimitris 12:45 17/10/2017

    Τι υποψηφιότητα να βάλει φίλε μου ο Γιώργος, ο Γιώργος είναι global τι θέλεις δηλαδή να βλέπεις τον
    Μέσι να παίζει στη γ ερασιτεχνική? Γι αυτό σου λέω άφησε το εμάς μια φορά μας έσωσε τώρα θα σώσει
    τον πλανήτη και ίσως και τον Γαλαξία.

    • freeman 13:26 17/10/2017

     ΜΠΑΑΑΑΑΑ . . . ΜΥΞΟΠΑΡΘΕΝΕΣ . . . ΕΣΕΙΣ που ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΈΞΗ ΜΑΣ ΕΞΙΒΡΥΖΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ) ΩΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗ-ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ-ΠΡΑΚΤΟΡΑ CIA & ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ –ΣΚΥΛΑΚΙ ΜΕΡΚΕΛ ΕΛΛΗΝΟ-ΕΒΡΑΙΟ-ΠΩΛΟΝΟ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ – ΜΑΛΑΚΑ- ΑΤΥΧΗΜΑ ΚΑΠΟΤΑΣ – ΤΟΥ ΕΤΑΖΑΝ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ . . .ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΡΟΠΥΛΑΚΙΖΑΝ-ΛΕΗΛΑΤΟΥΣΑΝ- ΕΚΑΙΓΑΝ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΑΝ ΑΘΩΟΥΣ ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ . . .ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΟΥΤΑΝΙΛΊΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΩΝΩ ?
     Σταλινοφασίστα, «…γιατί τώρα το ιντερνετικό αντιγαπικό ρουφιανιλίκι , από ξεκούραστος περίπατος , ΤΑ ΑΝΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ , τον Μετατρέπουν σε ΒΑΡΕΑ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ . . . καιοι ρουφιάνοι έχουν ψυχή . . .»
     1 . 6 χρόνια μετά την συνωμοτική ανατροπή-εξαναγκασμο σε παραιτηση για το Εθνικό συμφαίρον. . . (να μην χαθεί η ΣυμφωνίαΣυνόδου Κορυφής 26-24/10/2011 για 130 νέα δις χρηματοδότηση και 100 διε κούρεμα Δημόσιου Χρέους) αφού τα πασοκια δεν ψήφιζαν στην Βουλή για Δημοψήφισμα και απαιτούσαν παραιτηθεί. . . ΟΛΟΙ ΔΕΞΙΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ , την Πολιτική Παπανδρέου πασχίζουν να εφαρμόσουν αφού μας εγκλόβησαν σε διαρκές υφεσιακό σπιράλ και ΠΑΝΤΑ σε τρις σκληρότερες εκδόσεις 2ου-3ου-4ου Μνημονίου από το 1ο . . .το προδοτικό !
     2 . Το βραβείο τιτλοφορείται «Ηγετικής Προσφοράς», ενώ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως αυτό αποδίδεται στον Γιώργο Παπανδρέου «γιατί ως πρωθυπουργός της Ελλάδας συνειδητοποίησε πολύ καλά τι σημαίνει να βρίσκεσαι στην ηγεσία μιας χώρας σε μια ταραχώδη περίοδο».
     Στο επίσημο site, η ILA αναφέρει πως το βραβείο αυτό απονέμεται γενικά σε πρόσωπα των οποίων η αποτελεσματική ηγεσία έχει επιπτώσεις «που ξεπερνούν τα σύνορα και λειτουργούν ως παραδείγματα» (βλ: ΅Πορτογαλία, Ιρλανδία, Κύπρο που παραδειγματίστηκαν από την την Πολιτική Παπανδρέου ).

     Δεν περιμένω να πεισθείς εσύ , γιατί είσαι αντιγαπικός Σταλινοφασιστικός στόκος , για κανένα καλόπιστο ορθολογιστή αναγνώστη γράφω .

     • John 14:45 17/10/2017

      Εσείς όλοι οι ταλιμπάν του Γαπ τζάμπα προσπαθείτε. Επαναλαμβάνω ότι διώχνετε κόσμο. Αν δεν έχεις το μυαλουδάκι να το καταλάβεις, άστο και συνέχισε το παραλήρημά σου. Ωραίος ο Γιωργάκης, να έχει ακόμη τα τρολ του ΚΙΔΗΣΟ να κάνουν προπαγάνδα με τέτοιες μεθόδους και να βρίζουν τους πάντες; Πιο πολλή ζημιά του κάνετε. Χυδαίοι και φασίστες. Φαίνεται ότι ακόμη και ένας global ηγέτης θέλει τους μελανοχίτωνες του. Εκτός και αν είναι κάποιο συγκεκριμένο στέλεχος που σας δίνει οδηγίες και κάνει του κεφαλιού. Προσωπικά το πιστεύω πιο πολύ αυτό, βέβαια την κύρια ευθύνη την φέρει ο ΓΑΠ, στο όνομα του οποίου βρίζετε με πιο χυδαίο τρόπο και από τα συριζοτρολ. Αυτός σας ανέχεται στο κάτω κάτω, αντί να σας πει να βγάλετε τον σκασμό γιατί του κάνετε ζημιά

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.