ΥΓΕΙΑ

Αυστραλία: 600 ομογενείς γιατροί προσχώρησαν στο Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών

Οι Έλληνες γιατροί που δραστηριοποιούνται, ανά τον κόσμο, ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο να προβάλουν την Ελλάδα στη διεθνή σκηνή, μέσα από τα επιστημονικά τους επιτεύγματα, την ανταλλαγή απόψεων, την ανάπτυξη επιστημονικού διαλόγου και τη μετάδοση τεχνογνωσίας.

Το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών, που δημιουργήθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο, συνεχώς διευρύνεται με τελευταία προσχώρηση των 600 Ελλήνων γιατρών που ζουν και εργάζονται στη Μελβούρνη.

Η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Αυστραλίας, έγινε στο πλαίσιο του συνεδρίου για τον Τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα που διοργάνωσαν στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Μελβούρνης, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.
Προβλέπεται η ανταλλαγή φοιτητών Ιατρικής στα πανεπιστημιακά ιδρύματα των δύο χωρών και η συμμετοχή τους σε μεταπτυχιακά προγράμματα.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς η ευκαιρία να συμβάλουμε στη συνεχή ενημέρωση και στην εκπαίδευση Ελλήνων Ιατρών, παγκοσμίως, προωθώντας έτσι το πνεύμα της ελληνικής επιστήμης. Σαν Έλληνες της διασποράς, στη μεγαλύτερη πόλη ελληνόφωνων εκτός Ελλάδας, ευχόμαστε επιτυχία στην προσπάθεια για την προώθηση του τουρισμού υγείας στην Ελλάδα και δεσμευόμαστε για την υποστήριξή μας» ανέφερε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Αυστραλίας, Μαρίνης Πιρπιρής. Σε ερώτησή μας εάν έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια Ελληνες γιατροί στην Αυστραλία, ο κ. Πιρπιρής απάντησε ότι «έχουν έρθει σχετικά λίγοι, καθώς οι διαδικασίες είναι αυστηρές, αφού πρέπει να δώσουν εξετάσεις για την αναγνώριση του πτυχίου τους».

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια της κρίσης, έχουν αναζητήσει εργασία περίπου 100.000 Έλληνες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης Βασίλη Παπαστεργιάδη.

Σχολιάζοντας την υπογραφή του Συμφώνου, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, σημείωσε ότι «είναι μεγάλος ο αριθμός των Ελλήνων γιατρών που συνθέτουν έναν επιστημονικό δυναμικό υψηλής ποιότητας, με αναγνωρισμένες διεθνώς περγαμηνές και ικανότητες, με τεράστια εμπειρία και μεγάλη κοινωνική προσφορά, οι οποίοι είναι σήμερα διασκορπισμένοι σε όλα τα σημεία της υφηλίου και αποτελούν τον καλύτερο πρεσβευτή της Ελλάδος απανταχού».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου παρουσιάστηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, Πέτρο Μαμαλάκη, το διαδικτυακό μαγκαζίνο Greeksnet, που φιλοδοξεί να ενώσει τους Έλληνες, ανά τον κόσμο, καθώς θα μπορούν να διαβάζουν σημαντικά νέα από την Ομογένεια και την Ελλάδα, δράσεις για τον τουρισμό Υγείας και ελληνικές πρωτοπορίες στην επιστήμη.
Παράλληλα ανακοινώθηκε η διοργάνωση του 1ου συνεδρίου του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών που θα γίνει στην Κω, το νησί του Ιπποκράτη, τον ερχόμενο Μάιο και το οποίο, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα σηματοδοτήσει τη σημαντικότητα της συνένωσης των απανταχού Ελλήνων επιστημόνων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.